(Forto: CDA Gelderland)
(Forto: CDA Gelderland)

CDA Gelderland verbaasd over plannen bomenkap A28

NUNSPEET/WEZEP - Rijkswaterstaat overweegt het groen in de middenberm van de A28 tussen Wezep en Nunspeet te kappen omdat dat veiliger zou zijn voor het verkeer, zo blijkt uit een artikel in De Stentor (26 juli 2019).
Statenlid Hans van Ark (CDA): ''Het gemak waarmee gepraat wordt over het kappen van kilometers aan bomen en struiken in de middenberm van de snelweg doet mij de wenkbrauwen fronsen. Het idee van Rijkswaterstaat staat haaks op het provinciale beleid. Hierin worden zorgvuldig veiligheid en bomenbehoud rond provinciale wegen voortdurend tegen elkaar afgewogen. Wij vragen Gedeputeerde Staten dan ook in gesprek te gaan met Rijkswaterstaat om dit beleid onder de aandacht te brengen en zo onze prachtige groene A28 te behouden."
Voor het CDA staat de verkeersveiligheid uiteraard voorop. Van Ark: ''Er gebeuren veel ongelukken op de A28 en de fractie wil dan ook graag onderzoek naar de veiligheid, maar dan wel op het hele traject tussen Hoevelaken en Zwolle. Het CDA wil dan ook graag onderzocht hebben of er andere maatregelen zijn om een veilige doorstroming op de weg te bevorderen en stelt hierover schriftelijke vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.''

Meer berichten