Paus bezwijkt onder hitte in Elburg

Foto: MISSJACK ARTCOMPOSER WWW.MISSJACK.

ELBURG - Een zandsculptuur die een in rots uitgehouwen paus verbeeldt is woensdag 24 juli deels ingestort. De titel van de sculptuur is 'Op deze rots zal ik mijn kerk bouwen', is een onderdeel van de zandsculpturen in Elburg en is gemaakt door Radek Zivny uit Portugal. De kunstenaar gaat benaderd worden om het gedeelte van het beeld te herstellen.
"Ondanks dat de expositiehallen redelijk koel zijn, weten wij nog niet hoe de warmte gaat uitwerken op de zandsculpturen", zegt eigenaar Aad Peters.
De sculptuur is een onderdeel van 'Bijbelverhalen in Zand', 's werelds grootste overdekte expositie in zandsculpturen. De expositie heeft sinds de opening in april met Ted Neeley (hoofdrolspeler van de musical 'Jesus Christ Superstar') tot nu toe ruim 15.000 bezoekers getrokken.
In 5000 m2 hallen met 4000 m3 zand en meer dan 300 zandsculpturen verbindt deze expositie Bijbelverhalen, historie, kunst en cultuur.
Tot acht meter hoogte verrijzen de Egyptische farao's in zand, gemaakt door de beste zandartiesten ter wereld.''Vanuit de donkere Middeleeuwen", zo vertelt Aad Peters, "wordt de toeschouwer langzaam naar de wortels van het christendom gevoerd."
Deze expositie is een van de grootste in de wereld en het hele jaar open.
Ga voor meer details naar: www.zandverhalen.nl

Meer berichten