Wethouder Liesbeth Vos en Patricia Nicolay (SKO) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.(Foto: JOGG en SKO)
Wethouder Liesbeth Vos en Patricia Nicolay (SKO) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.(Foto: JOGG en SKO)

Partijen tekenen voor gezond(er) opgroeien

door redactie

Stichting Kindcentrum Oldebroek en Goed Bezig – JOGG Oldebroek hebben een overeenkomst getekend voor vier jaar. Patricia Nicolay, leidinggevende SKO: "Hoe eerder kinderen in contact komen met alle aspecten van een gezonde levensstijl, hoe beter. SKO gaat daarom structureel aandacht geven de gezondheidsthema's van Goed Bezig - JOGG Oldebroek.''

WEZEP - Oldebroek is sinds september 2014 JOGG-gemeente. Krista Schakel, JOGG-regisseur van Goed Bezig Oldebroek: "Een van de doelstellingen van deze aanpak is het bereiken van ouders, maar dit blijkt voor alsnog moeilijk te realiseren. Door het samenwerken met een partij als SKO verwachten we dat het betrekken van ouders bij onze JOGG-aanpak makkelijker wordt. In ieder geval gaan we elk jaar samen een activiteit organiseren gericht op deze doelgroep."
De twee organisaties versterkten elkaar al vaker. Zo werden er peutermoestuinen geplaatst, was er tijdens de #7dagenwater challenge een waterweek en werd de campagne Gezond Tussend'ooren verspreid onder alle opvanglocaties.
SKO sluit door de samenwerking aan bij de JOGG-kerngroep, bestaande uit Goed Bezig Oldebroek, lokale partners en wethouder Liesbeth Vos-van de Weg namens de gemeente Oldebroek. De kerngroep bespreekt hoe ze de omgeving van de jeugd, maar ook de werkvloeren in de gemeente gezonder kunnen maken. Liesbeth Vos-van de Weg is enthousiast: "Mooi om te zien dat lokale partijen zich inzetten voor de gezondheid van onze jeugd. SKO is de zesde lokale partner. Ik hoop dat andere partijen dit voorbeeld volgen. Ook dat is #Oldebroekvoormekaar."
Oldebroek is sinds september 2014 een JOGG-gemeente. JOGG is een aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij kinderen en jongeren om te zetten in een daling. De kracht van JOGG zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van de boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het daardoor makkelijker om gezonde keuzes te maken.

Meer berichten