Sponsor Forca Fit met Celia Visch. (Foto: JV)
Sponsor Forca Fit met Celia Visch. (Foto: JV)

Doornspijkse Celia Visch naar WK BMX in België

DOORNSPIJK - De 13-jarige Doornspijkse Celia Visch verschijnt donderdag 25 juli aan de start van het UCI Wereld Kampioenschap BMX in Zolder (België).
Celia begon op 5-jarige leeftijd met BMX bij FCC De Volharding in Nunspeet en trainde daar haar broer Thijs. Nadat zij tot 4 jaar terug grotere wedstrijden onder de vlag van de KNWU gingen rijden, hebben zij hun vertrouwde club ingeruild voor de baan bij KWC Kampen, waar zowel een 5 als 8 meter startheuvel ligt. Op deze baan kunnen zij zich tot op heden tijdens de diverse trainingen voorbereiden op wedstrijden die zij bij de NFF en KNWU rijden.
Om goed te willen rijden dien je veel te trainen en dat doen Celia en haar broer Thijs volop. Elke week trainen ze aantal keren per week op de BMX-baan in KWC Kampen. Daarnaast doen ze sprinttrainingen en trainen in de sportschool. Thijs traint sinds een jaar ook in de sportschool.  Wegens haar leeftijd mag Celia nog geen zware trainingsbelasting hebben, maar onder begeleiding en gesponsord door Sportschool Força Fit in Elburg heeft zijn de beste balans gevonden.
Celia traint aangepast bij Força Fitwaardoor zij aan het begin van het seizoen goed van start ging tijdens het Nederlands Club Kampioenschap van de KNWU en daar brond behaaldee. Ook op diverse nationale NFF wedstrijden, tijdens de eerste helft van het BMX seizoen, behaalde ze zowel een tweede als een eerste plaats en werd ze Drents Kampioen in Assen. Daarnaast behaalde ze bij de eerste vier Topcompetitie BMX wedstrijden (KNWU) de finales en staat ze nu in het klassement Girls 13/14 jaar op een nationale vijfde positie, met nog twee wedstrijden te gaan dit seizoen. Inmiddels heeft zij ook het Nederlands Kampioenschap van de NFF mogen rijden en behaalde ze daar een tweede plaats. 

Celia en haar broer Thijs namen ook deel aan het NK KNWU op zondag 7 juli. Celia kwam echter hard ten val en hield er een zware kneuzing bij haar sleutelbeen aan over, waardoor zij niet verder kwam dan de manches. Veel tijd om er bij stil te staan heeft ze niet, aangezien ze goed aan de start wil staan van het UCI Wereld Kampioenschap BMX in Zolder België. De komende dagen is Celia in voorbereiding voor het WK. Haar live volgen kan via de livestream: https://bmxvieuwer.be.

Meer berichten