Binnen de stadsmuren wordt op elke Vestingdag een kleedjesmarkt voor kinderen gehouden. (Foto: Anja van Boven)
Binnen de stadsmuren wordt op elke Vestingdag een kleedjesmarkt voor kinderen gehouden. (Foto: Anja van Boven)

Serie Vestingdagen begint op 24 juli

door de redactie

Vijf woensdagen genieten

Dit jaar vinden de Vestingdagen op 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus plaats. Voor jong en oud zijn er veel activiteiten. Overdag en 's avonds kan er genoten worden van live muziek. En naast struinen over de braderie of de kleedjesmarkt kan er ook elke woensdag meegevaren worden op een botter.

ELBURG - Elke woensdag begint met een kleedjesmarkt voor kinderen tot en met 12 jaar. Op deze kleedjesmarkt aan de Bloemstraat en De Ledige Stede kunnen kinderen vanaf acht uur 's ochtends terecht met hun koopwaar. U kunt hier tot 17.00 uur terecht om het oude speelgoed, te klein geworden kleding en andere prullaria te kopen van de kinderen. Ook aan de kleinsten is gedacht, zij vermaken zich in de draaimolen op de Vischmarkt. Naast de kleedjesmarkt voor de kinderen, kunt u binnen de stadsmuren ook terecht voor de gezellige braderie. Elke Vestingdag in juli en augustus staat deze braderie opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur. Veel winkels in de vesting zijn daarom ook geopend tot 18.00 uur.
Altijd al eens op een authentieke botter willen varen? Tijdens de Vestingdagen kan het. Elke woensdag kunnen belangstellenden met een authentieke botter of met de grote rondvaartboot meevaren. De kaarten voor deze activiteit zijn verkrijgbaar bij de boot aan de Havenkade. Geniet vanaf het water van de mooie haven en omgeving van Elburg. De botter is een typisch voorbeeld van de Elburgse historie.
Liever cultuur snuiven in Elburg Vesting? Bezoek dan één van de vele musea in Elburg: Museum Elburg, de Sjoel, het Nationaal Orgelmuseum of de Botterwerf. Ook zijn de Smederij en de Kazematten geopend tijdens de Vestingdagen.
Overdag, terwijl men over de braderie of kleedjesmarkt struint, zijn er optredens van verschillende artiesten. Het programma: 24 juli (Brassband Apeldoorn), 31 juli (De vrolijke accordeonist), 7 augustus (dixielandband), 14 augustus (Pauwergirls) en 21 augustus (Stadskapel Concordia).

Concerten

Niet alleen op de braderie is muziek te vinden. Ook dit jaar vinden er weer zomerconcerten plaats. De zomerconcerten zijn op alle woensdagen tijdens de Vestingdagen. In de Grote Kerk van Elburg brengt het Veluws Mannenensemble onder andere negro-spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Het concert wordt afgesloten met vaderlandse liederen. De reeks concerten vindt op elke Vestingdag plaats. De aanvang van de optredens is steeds om 11.00 uur en de toegang is gratis.
Elke Vestingdag wordt traditiegetrouw afgesloten met live muziek op de Vischmarkt. Een feest met verschillende artiesten. Vanaf 20.00 tot en met 23.00 uur zijn de volgende optredens: 24 juli: feest-dj's: met een uitgebreid muziekaanbod; 31 juli: 90's & 00's party met DJ Ossy & Browbeat; 7 augustus: Hollandse avond: meezingen met alle Hollandse hits; 14 augustus: Summer Party: met zomerhits en op 21 augustus: Bassie's on tour.
Meer details staan op:

http://winkelvesting.nl

Meer berichten