Wie de opening van klompenpad in Oosterwolde bijwoont, kan aansluitend het pad lopen. (Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland )
Wie de opening van klompenpad in Oosterwolde bijwoont, kan aansluitend het pad lopen. (Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland )

Opening derde Klompenpad Oldebroek

door de redactie

Eekterpad: 9 km door buitengebied

In Oosterwolde vindt op vrijdag 12 juli de feestelijke opening plaats van het Eekterpad, een rondwandeling van negen kilometer door het buitengebied. Wandelen over kerkenpaden, zandgronden, een landgoed en langs zeepolders. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij Theeschenkerij Boerengoed aan de Eekterweg 34.

OOSTERWOLDE - Wethouder Bob Bergkamp en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland zijn aanwezig bi de ingebruikname. Onder begeleiding van gebiedskenner Albert Steert is er een wandeling naar het startpaneel bij de Pniëlkerk in Oosterwolde. Na de onthulling van het paneel wordt er terug gewandeld naar Boerengoed. maar aanwezigen mogen ook verder wandelen.

Belangstellenden kunnen parkeren op het terrein van Theeschenkerij Boerengoed en op het parkeerterrein van begraafplaats de Korenberg aan de Oostendorperstraatweg 55 (op vijf minuten lopen).
Het Eekterpad is naast het in april geopende Wiseperpad in Wezep en het Vreepad in Oldebroek het derde Klompenpad in de gemeente Oldebroek en sluit aan op het Vreepad. De route is onderdeel van een landelijk netwerk van Klompenpaden en wordt gepromoot via een website en Facebook. De route is beschikbaar via de gratis Klompenpaden app.
Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Oldebroek en grondeigenaren is deze route tot stand gekomen. Het Eekterpad is mede gefinancierd door de gemeente Oldebroek, Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.
Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landgoederen, weilanden en akkers waar het Klompenpad doorheen loopt. De lokale economie wordt versterkt door aan te sluiten bij initiatieven als landwinkels, horeca en kamperen bij de boer. Doordat inwoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad blijkt het niet moeilijk mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden. Deze vrijwilligers zijn aangesloten bij SLG en worden ondersteund met materialen zoals bewegwijzeringsbordjes en gereedschap.
De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder meer te koop bij Theeschenkerij Boerengoed, boerderij op 't Schroat en VVV's in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf vrijdag 12 juli ook beschikbaar via de Klompenpaden app.
Meer informatie op:

www.klompenpaden.nl

Meer berichten