De Kinderspeeldag was vorig jaar een succes. Daarom staat deze weer op de agenda van het Boerderijmuseum. (Foto: Janneke van Boven)
De Kinderspeeldag was vorig jaar een succes. Daarom staat deze weer op de agenda van het Boerderijmuseum. (Foto: Janneke van Boven)

Kinderspeeldag bij Boerderijmuseum

OLDEBROEK - In en rond Boerderijmuseum 'de Bovenstreek' aan de Bovenstraatweg 10a wordt woensdag 24 juli van 10.00 tot 15.30 uur een grote speeldag voor kinderen van zes tot twaalf jaar gehouden. De kosten zijn vijf euro (inclusief drinken en iets lekkers) voor de kinderen en twee euro voor de begeleider (ouderen met een Museumkaart gratis).
Met een strippenkaart kunnen de kinderen meedoen aan alerlei activiteiten, zoals touwdraaien, elastieken, lopen met juk en emmers, wasdrogen met wringer en de was doen. De kinderen worden door de begeleider of iemand van het museum geholpen bij het appelmoes maken en bij het pannenkoeken bakken. Ze leren ook wat werkzaamheden van de boerin, zoals mattenkloppen.
Ook is er een spellencircuit met onder andere vier op een rij, een groot opblaasbaar dartboard, bliklopen en een hinkelbaan, evenals het blote voetenpad, doelschieten en klomp gooien.
Zoals gebruikelijk bij de extra activiteiten van het Boerderijmuseum is oma's keuken woensdag 24 juli tijdens de grote speeldag voor kinderen open voor patat, frikandel en kroket.

Meer berichten