Leden van de buurtbus.
Leden van de buurtbus. (Foto: Herman v.d. Wal)

Feest vrijwilligers jubilerende Buurtbus Elburg-Oldebroek

ELBURG/OLDEBROEK - Op 20 juni was het alweer 12 ½ jaar geleden dat de Buurtbusvereniging Elburg - Oldebroek werd opgericht, op initiatief van beide gemeenten en de Provincie Gelderland. Dit heuglijke feit werd gevierd op de jaarlijkse verwendag voor de leden. De vereniging bestaat, naast de bestuursleden, uit 47 enthousiaste en hulpvaardige vrijwilligers die elke week, weer of geen weer, opnieuw hun diensten draaien op de beide bussen.
Op zaterdag 6 juli werd met de salonboot 'Veerman van Kampen' een geheel verzorgde tocht gemaakt, van Kampen naar Harderwijk. In Harderwijk kon men enige tijd van boord voor een stadswandeling. Hier werd ook een foto gemaakt die, later op de dag, werd uitgereikt aan alle leden.
De twee buurtbussen van deze vereniging rijden op werkdagen elk uur van 07.00 tot 19.00 uur tegen elkaar in vanaf ‘Station NS ’t Harde’ naar ‘Station NS Wezep’ v.v. met aansluiting op de treinen richting Amersfoort en Zwolle. Een route van 50 minuten via Hoge Enk, Elburg, Oosterwolde, Oldebroek, Mullegen en ’t Loo.
Meer informatie hierover en over de vertrek en aankomsttijden is te vinden op de websites www.lijn514.nl, www.9292ov.nl en in de lijnfolder die in de bussen ligt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden