Diabetesfonds zoekt collectanten in 't Harde

't HARDE - Het Diabetes Fonds zoekt collectanten om de jaarlijkse collecte op 't Harde tot een succes te maken. Eén op de veertien Nederlanders heeft diabetes. Collecteren voor het Diabetes Fonds is belangrijk om onderzoek naar oplossingen en betere behandelingen voor al deze mensen te financieren. 
De collecte vindt plaats van 28 oktober tot en met 2 november. Met de opbrengst van de collecte kan belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar diabetes worden uitgevoerd. En dat is nodig, want in Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen diabetes. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel. Door met een groot aantal vrijwilligers een aantal uur te collecteren, kan samen een groot bedrag worden opgehaald.
Organisator Saskia Pieters kan alle hulp gebruiken: "Ik ben dit jaar voor het eerst organisator van de collecte op 't Harde. Ik hoop dat veel mensen zich willen opgeven als collectant. Het is een heel nare ziekte. Ik doe dit voor alle diabetes patiënten maar in het bijzonder ook voor mijn dochter Roos. Zij is 15 jaar en heeft nu ruim drie jaar diabetes. Het beïnvloedt haar dag én nacht. Bij alles wat ze eet en doet moet ze er rekening mee houden. Elke keer als ze de deur uitgaat moet ze al haar diabetesspullen meenemen. Elke keer weer de waarde van haar bloedglucose meten en insuline spuiten. En altijd de angst voor bewusteloos raken bij een hypo (te lage bloedsuiker). Roos heeft maar één wens: dat er een oplossing komt voor diabetes. Ik hoop dit van harte met haar mee."
Aanmelden kan via www.diabetesfonds.nl/collecte.
Meer informatie: collecte@diabetesfonds.nl of tel. 033-462 2055.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden