Tanja Haseloop-Amsing aanbevolen als nieuwe burgemeester Oldebroek

OLDEBROEK - De gemeenteraad van Oldebroek heeft op 4 juli Tanja Haseloop-Amsing uit Leek aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Oldebroek. Haseloop-Amsing - 52 jaar en lid van de VVD - heeft bestuurlijke ervaring als wethouder in de periode 2010-2014 (gemeente Leek) en is vanaf 2014 fractievoorzitter in de gemeenteraad van Leek (nu Westerkwartier). Beroepshalve voert zij management- en advieswerkzaamheden uit.
Voorzitter Engbert Jan Ruitenberg van de vertrouwenscommissie: "In mevrouw Haseloop zien wij een energieke en daadkrachtige burgemeester, die er voor de volle breedte van de samenleving van Oldebroek wil zijn en de belangen van Oldebroek in de regio weet te behartigen."
De nieuwe burgemeester volgt Adriaan Hoogendoorn op, die sinds 9 juli 2018 burgemeester van de gemeente Midden-Groningen is. De tussenliggende periode is ingevuld door Janneke Snijder-Hazelhoff als waarnemend burgemeester.
De vertrouwenscommissie heeft in de afgelopen maanden de aanbeveling voorbereid op basis van de profielschets die op 28 februari door de gemeenteraad is vastgesteld. De vertrouwenscommissie bestond uit Engbert Jan Ruitenberg (voorzitter vertrouwenscommissie; fractievoorzitter ChristenUnie), André Boer (fractievoorzitter Algemeen Belang Oldebroek), Bert-Jan Dokter (fractievoorzitter PvdA/Burgerpartij Oldebroek), Erik Doornwaard (fractievoorzitter SGP), Henk Kemp (fractievoorzitter VVD), Renske van der Veen-Schoonhoven (raadslid CDA). Als adviseur was toegevoegd wethouder Liesbeth Vos-van de Weg. De commissie is in haar werkzaamheden ondersteund door Maurits van de Geijn (gemeentesecretaris) en Hans Tabak (raadsgriffier).
De aanbeveling wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is definitief zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Tanja Haseloop-Amsing op donderdag 3 oktober als nieuwe burgemeester van Oldebroek beëdigd en geïnstalleerd wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden