Visscher Assurantiën winnaar sponsortoernooi ESC

ELBURG - Vanwege de tropische temperaturen kende de negende editie van het sponsortoernooi van Elburger Sportclub, dat zaterdag voor de negende keer op een snikheet Burgemeester Bode sportpark werd gehouden, een enigszins aangepaste versie. Zo werd er al eerder op de dag begonnen dan gepland, terwijl de wedstrijden met vier minuten waren ingekort. Desondanks kon de grote animator achter dit sportieve evenement, Evert Ruijter Jzn., na afloop met volle tevredenheid terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, waaraan door zestien organisaties/bedrijven werd deelgenomen.
In de voorgaande acht afleveringen slaagde geen enkel team erin om de fel begeerde Aalt Petersen Schaal voor de tweede achtereenvolgende maal in de wacht te slepen. Visscher Assurantiën, ook zegevierend in 2015, mocht zich tenslotte laten kronen tot de uiteindelijke winnaar doordat het in de finale, die werd geleid door voormalig ESC-er Johan Zwep, de beslissende strafschoppen beter wist te benutten dan café De Haven, dat vorig jaar als eerste eindigde. In de troostfinale eindigde Frix Cross Fysiotherapie voor Internetbureau Beter Bekend op de derde plaats.
Hoewel er fel, maar sportief werd gestreden om de hoogste eer was er van blessures geen enkele sprake en behoefden de medewerkers van Frix Cross Fysiotherapie dan ook geen enkele keer in actie te komen.
De wedstrijden werden in goede banen geleid door de scheidsrechters Freek Witter, Marius Boersma, Jacco van Woerden, Johan Zwep, Anton Sjerp en Beerd Hup.
Het traditionele rad van avontuur ontbrak ook dit keer niet. Ton Gerritsen en Jurry Roossien, mochten aan het eind van het toernooi de ruim 60 prijzen, die gratis beschikbaar waren gesteld door diverse Elburger ondernemers, bekend maken. De netto-opbrengst hiervan was in zijn geheel bestemd voor de Stichting Veluwse Wens Ambulance. Het bedrag van 1385 euro werd door de aanwezige vertegenwoordiger heer Johan Hut dankbaar in ontvangst genomen.
Hierna bleven de deelnemende teams en andere aanwezigen nog enige tijd bijeen en werd al weer uitgekeken naar het tweede lustrumtoernooi in 2020, wanneer de voetbalvereniging bovendien haar 75-jarig viert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden