Rood-Wit 1 en 2 promoveren naar tweede klasse

WEZEP - Het seizoen zit er op voor de Wezepse korfballers. Een zeer geslaagd seizoen, waar zowel Rood-Wit 1 en 2 volgend seizoen in de veldcompetitie uitkomen in de tweede klasse. Voor het vlaggenschip is de terugkeer al na één seizoen bereikt en voor Rood-Wit 2 zal dit voor het eerst in de historie zijn dat men zal spelen in de reserve tweede klasse.
De reserves van Rood-Wit wisten twee weken geleden thuis tegen SKF 4 de promotie al veilig te stellen, ook de acht beste nummers twee gaan promoveren. Maar als je het hele seizoen al bovenaan staat dan wil je ook de laatste wedstrijd kampioen worden. Dus nog één keer opladen voor de laatste kampioenswedstrijd. Concurrent Rigtersbleek speelde haar laatste wedstrijd al een paar dagen eerder en verloor deze belangrijke wedstrijd, dus een paar dagen voor de kampioenswedstrijd was Rood-Wit 2 al onverwachts kampioen geworden. De laatste wedstrijd in Woudenberg ging dus om de eer en uiteraard het seizoen winnend afsluiten. Vol goede moed vertrokken de spelers richting Woudenberg, om daar de laatste twee punten op te halen. De wedstrijd ging echter niet zo als gehoopt.
Woudenberg was scherp en Rood-Wit was niet op tijd bij de les om de schade te herstellen. De wedstrijd werd verloren met 21-13, maar uit handen van voorzitter Wim Jansen werden wel medailles uitgereikt voor het kampioenschap in de reserve derde klasse..
Vervolgens was het de beurt aan Rood-Wit 1. Die ploeg moest naar Flamingo's in Buitenpost. Het kampioenschap in de poule ging naar buurman KV Elburg, maar Rood-Wit kon toch via een tweede plek in de poule toch nog promoveren naar de tweede klasse. Twee weken geleden werd de belangrijke wedstrijd om de tweede plek tegen Pallas'08 overtuigend gewonnen. Rood-Wit was officieus gepromoveerd, maar moest afgelopen zaterdag het kunstje nog afmaken. Bij een overwinning of gelijkspel was promotie een feit, bij verlies was het nog afwachten wat de concurrent uit de andere poule zou doen. Tegen Flamingo's kon Rood-Wit 1 dit seizoen goed afsluiten, maar het plezier was in de eerste helft ver te zoeken. Rood-Wit stond na 30 minuten korfballen tegen een achterstand van 9-4 aan te kijken. In de rust werd er afgesproken om nog één keer vol gas te geven en met elkaar ervoor te gaan. Een vrije bal van Eva Groeneveld was het startsein hiervoor. Rood-Wit rechtte haar rug en ging collectief voor de winst. Met mooie uitgespeelde aanvallen werd de achterstand weggewerkt en een spannende slotfase brak aan, waarin David André met een strafworp matchwinner werd van deze wedstrijd, 15-16. Promotie naar de tweede klasse is een feit.
De selectie van Rood-Wit kan terugkijken op een lang maar een geslaagd seizoen, waarin beide teams gegroeid zijn en waarin het vlaggenschip ook de tweede klasse in de zaal heeft veilig gesteld. Daarnaast hebben de junioren van Rood-Wit ook een unieke prestatie geleverd door te promoveren naar de landelijke eerste klasse. Op 15 augustus start de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden