Fietsen voor ontwikkeling kunstmatige alvleesklier

ELBURG - Stichting Fiets Tegen Diabetes houdt op zaterdag 29 juni haar eerste fietstocht. Met dit initiatief wordt geld ingezameld voor de ontwikkeling van de kunstmatige alvleesklier. Er is al 18.000 euro opgehaald. De stichting hoopt op 20.000 euro.
Fiets Tegen Diabetes is een initiatief van de familie Engeltjes uit Elburg. Zoon Evert-Jan (32) kampt al sinds zijn vijfde met diabetes type 1. Inmiddels krijgt hij last van ernstige complicaties. Na het zien van een tv-interview met Robin Koops, bedenker van de kunstalvleesklier, kreeg de familie weer hoop. De Engeltjes zijn enthousiaste fietsers en besloten in actie te komen door een stichting op te richten die steun biedt aan innovatieve ontwikkelingen in de diabeteszorg.
De stocht, die start en finisht in Harderwijk, kan worden gefietst in twee routes: 50 en 120 km. Iedereen mag meedoen: van jong tot oud, en van wielrenners tot e-bikers en bakfietsers. Deelnemers kunnen zich inschrijven als individu of als team. Via hun persoonlijke actiepagina kunnen zij mensen uitnodigen om hun actie te sponsoren. Het doen van een losse donatie is ook mogelijk. Ga naar www.fietstegendiabetes.nl voor meer info, inschrijving en donaties.

Meer berichten