Thomas van de Kolk (l) en Ruben Buiijserd (r) werden na hun afscheidswedstrijd in de bloemetjes gezet. (Foto: Henri van de Kolk)
Thomas van de Kolk (l) en Ruben Buiijserd (r) werden na hun afscheidswedstrijd in de bloemetjes gezet. (Foto: Henri van de Kolk)

Afscheidswedstrijd Ruben Buijserd en Thomas van de Kolk bij VSCO'61

OOSTERWOLDE - VSCO’61 heeft vrijdag 14 juni afscheid genomen van de eerste elftalspelers Ruben Buijserd en Thomas van de Kolk. Ter gelegenheid daarvan speelde het eerste elftal tegen een team van oud-spelers waar Ruben Buijserd in zijn elf jaar als selectiespeler mee heeft gespeeld. Aangezien Thomas van de Kolk na vier jaar te hebben gespeeld in de eerste selectie eveneens vertrekt, is ook hij betrokken bij dit afscheid.
De wedstrijd werd echter georganiseerd vanwege het feit dat Ruben Buijserd elf jaar deel heeft uitgemaakt van de eerste selectie. Het beleid van de vereniging is dat dan een afscheidswedstrijd wordt aangeboden en vanuit het bestuur ook een attentie wordt aangeboden.
Er werd tweemaal een halfuur gespeeld. Beide teams, onder leiding van gelegenheidscoaches Jan Jaap Kooistra en Wilfred Westerhuis, deden deze avond niet veel voor elkaar onder. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. De oud-spelers kwamen op een 0-1 voorsprong via Nick Koele. Dominique van de Grift wist voor rust de gelijkmaker te scoren. Na rust zette Ruben Buijserd het eerste elftal vanaf de elfmeterstip op een 2-1 voorsprong. Sander Vis bepaalde met een mooie lob de eindstand op 2-2.
Thomas van de Kolk kreeg een kwartier voor tijd een publiekswissel en aan het eind van de wedstrijd mocht ook Ruben Buijserd het applaus van het publiek in ontvangst nemen. Hierna richtte erevoorzitter Bert Schipper een afscheidswoord tot Ruben Buijserd. Hij memoreerde de twee hoogtepunten in de elf jaar durende carrière, namelijk de promotie in 2009 via de nacompetitie naar de eerste klasse en het kampioenschap in 2017 met promotie naar de tweede klasse.
Bert Schipper prees het grote verantwoordelijkheidsgevoel dat Ruben binnen en buiten de lijnen etaleerde. Een aanvoerder die voorop ging in de strijd en veel energie legde in de wedstrijden. De erevoorzitter sprak de wens uit dat Ruben behouden blijft voor de club. Als het niet binnen de lijnen is dan in de vorm van vrijwilligerswerk. Hij nodigde Ruben uit om komend seizoen deel uit te maken van de redactie van het Clubmagazine en zijn bevindingen als speler bij de lagere seniorenteams te delen.
VSCO'61 wenst beide spelers het beste voor de komende jaren. Thomas gaat terug naar Nunspeet. Ruben blijft lid van VSCO'61 en gaat eenmaal in de week meetrainen met de eerste selectie. Daarnaast heeft hij de wens uitgesproken bij alle seniorenteams een keer een wedstrijd te spelen. Een initiatief waaraan de vereniging graag haar medewerking verleent.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden