Weekuitdaging: alleen water drinken

ELBURG/OLDEBROEK - Deze week is de #7dagenwater Challenge van Jongeren Op Gezond Gewicht Noord-Veluwe (JOGG). De challenge startte op maandag 17 juni 0:00 uur en duurt tot zondag 23 juni 23:59 uur. Meer dan 6.000 mensen hebben zich aangemeld voor de uitdaging. Zij drinken geen suiker, cafeïne en/of alcohol.
JOGG Noord-Veluwe organiseert de waterchallenge in zeven gemeenten op de Noord-Veluwe met ondersteuning van Vitens. In de afgelopen weken hebben de lokale JOGG-organisaties de waterchallenge gepromoot. Kasper Doesborgh, projectleider JOGG Noord-Veluwe: ''Als organisatie mikten we op 3.500 deelnemers uit de hele regio. Maar het aantal aanmeldingen heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Uiteindelijk zijn we met 6.293 personen begonnen aan deze uitdaging. Iedere gemeente heeft dus ruimschoots het beoogde aantal deelnemers gehaald. We zijn ontzettend trots op dit succes!''
Men kon zich aanmelden als individu, maar ook met de klas, vriendengroep, gezin of bedrijfsafdeling. Onder de aanmeldingen worden per gemeente prijzen verloot: bidons voor de hele klas, een krat met bidons voor het (sport)team of waterkaraffen voor thuis of op het werk. De winnaars worden in de laatste week van juni bekend gemaakt.
Waarom wordt de #7dagenwater challenge gehouden? Het is belangrijk om fit te zijn en gezond te leven. Hier hoort water drinken ook bij. Water is de beste dorstlesser en geeft een betere concentratie. In Nederland hebben wij het beste kraanwater ter wereld. Daarom is het belangrijk dat kraanwater drinken weer normaal gaat worden. Water mee naar school, tijdens het sporten een bidon mee en een kan (fruit)water op tafel.

Meer berichten