Gouden Kanarie Theo van Pijkeren met echtgenote en jongste dochter.
Gouden Kanarie Theo van Pijkeren met echtgenote en jongste dochter. (Foto: Dik Leusink)

Theo van Pijkeren is de Gouden Kanarie 2019 van VSCO'61

Op de zeer gezellige Vrijwilligersavond van VSCO’61 in Bar De Stee in Oldebroek werd Theo van Pijkeren vrijdagavond tot zijn eigen niet geringe verbazing uitgeroepen tot Gouden Kanarie 2019. Ieder jaar benoemt de Vrijwilligerscommissie een vrijwilliger van het jaar en deze keer viel Theo deze eer in aanwezigheid van zijn familie terecht te beurt.

OLDEBROEK - Traditiegetrouw wordt op de jaarlijkse Vrijwilligersavond van VSCO’61 bekend gemaakt wie dat jaar door de Vrijwilligerscommissie wordt verkozen tot ‘Vrijwilliger van het Jaar’, oftewel wordt benoemd tot Gouden Kanarie. De nieuwe Vrijwilligerscommissie die ongeveer een half jaar geleden is aangetreden onder voorzitterschap van Jochem Schreurs, had voor het eerst de Vrijwilligersavond buiten het eigen sportpark georganiseerd.

Bar De Stee was vrijdagavond de feestlocatie waar de vrijwilligers van VSCO’61 zich verzamelden en genoten van een erg gezellige avond, waarbij de sfeer verhoogd werd door de live zanger en de DJ. Zij slaagden er in de loop van de avond goed in de vrijwilligers op de dansvloer te krijgen.

Omstreeks half elf maakte Yannick Bruynes, lid van de Vrijwilligerscommissie, bekend wie dit jaar de eretitel Gouden Kanarie mag dragen. Tijdens het voordragen van de vele activiteiten van deze Vrijwilliger van het Jaar begon deze al een ernstig vermoeden te krijgen. Theo is namelijk al lang lid van de Activiteitencommissie, is gedurende vele jaren leider geweest van het tweede elftal, is verantwoordelijk geweest voor de kantine, waar hij ook veelvuldig achter de bar heeft gestaan en niet in de laatste plaats is hij bestuurslid voetbaltechnische zaken geweest.

Onder het toezicht oog van zijn echtgenote, jongste dochter en zijn beide broers werd hem de Gouden Kanarie overhandigd. Niet echter dan nadat hij zijn persoonlijke raplied, de Frikandellensong, ten gehore had gebracht voor het enthousiaste publiek.

Meer berichten