Technologie thema Alzheimer Trefpunt

ELBURG - Als uw partner als gevolg van niet aangeboren hersenletsel, Parkinson of dementie 24 uur per dag ondersteuning nodig heeft, kan dat voor de naasten zwaar worden. Voor een aantal dagelijkse situaties die onrust veroorzaken, kan technologie een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld een bewegingsmelder die een signaal geeft als uw partner opstaat, een brandmelder die naar de buren meldt of een sprekende kalender die met foto's van familieleden veel duidelijker kan weergeven hoe de dag eruit ziet.
Op maandag 17 juni komt Fred te Riet naar 't Huiken om over dit onderwerp te spreken. Hij heeft als adviseur in ondersteunende technologie veel kennis over ondersteunende technologie. Maar ook kennis van de dagelijkse praktijk en de dilemma's waar naasten mee te maken hebben. Daarnaast kan Fred ook iets vertellen over de wetgeving en voorzieningen waarmee technologie ingezet kan worden.
Het Alzheimer Trefpunt is voor mensen die in hun omgeving te maken hebben met dementie, maar ook niet aangeboren hersenletsel en parkinson. Om 19.00 uur staat de koffie klaar in 't Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie: Stichting WIEL, info@wiel.nl of tel. 0525-681212

Meer berichten