Er zijn veel paarden te bewonderen in de piste van Circus Renz Berlin), waaronder deze Friese paarden. (Foto: Circus Renz Berlin)
Er zijn veel paarden te bewonderen in de piste van Circus Renz Berlin), waaronder deze Friese paarden. (Foto: Circus Renz Berlin)

Circus Renz Berlin slaat grote tent op in Elburg

door de redactie

Circus Renz Berlin komt naar Elburg. Het circus slaat van woensdag 12 juni tot en met zaterdag 15 juni een grote tent op aan de Molenweg, pal achter het ECE-complex.

ELBURG - Dit kan men verwachten: luchtacrobatiek en paardennummers, waaronder steigerende arabieren en hogeschooldressuur op Andalusische paarden, plus dressuurformaties met Friese paarden. Ook zijn er kamelen, een ezel, pony's en honden. Elburg beleeft zelfs de wereldprimeur meldt Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. Een van de nieuwste acrobaten-acts wordt namelijk ingevlogen uit Marokko: 'La Troupe Tour de Tanger'. De gehele circusshow duurt zo'n twee uur. Bezoekers zijn ook welkom in het circusdorp. Daar kan men kennismaken met vele dieren de artiesten. De voorstellingen zijn van woensdag 12 juni tot en met zaterdag 15 juni. De kassa is op speeldagen geopend vanaf een uur voor de voorstelling en van 11.00 tot 12.00 uur. Volgens het circus zijn in vele Elburgse winkels kortingsbonnen van vijf euro verkrijgbaar.
Ernst Jakob Renz had in 1842 een droom. Hij wilde ook 'de gewone mensen' amuseren en richtte familiecircus Renz op. Nu, 177 jaar later, komt de achtste generatie Renz met een nieuwe voorstelling naar Elburg. Een eigentijds familiefeest in een rijke circustraditie en met dezelfde droom als Ernst Jakob. Het publiek kan genieten, huiveren, verbazen en lachen. ''Het hooggeëerd publiek heeft in alle tijden behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart,'' aldus Sarina Renz. Haar boodschap: kom genieten van écht circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. ''Nergens anders vind je levende cultuur in zo'n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven.''
Voorstellingen: woensdag 12 juni om 17.00 uur, donderdag 13 juni om 17.00 uur, vrijdag 14 juni om 17.00 uur (actiedag) en zaterdag 15 juni om 15.00 uur. Op de actiedag betalen kinderen 10 euro, volwassenen 15 euro (vrije zitplaatskeuze).
Meer informatie op https://www.facebook.com/Circus-Renz-Berlin

Meer berichten