(Foto: Annemarie Veldkamp)
(Foto: Annemarie Veldkamp) (Foto: Noud)

Pinksterloop smaakt lopers en organisatoren naar meer

't HARDE - De organisatoren van de Pinksterloop op zaterdag 8 juni kijken terug op een geslaagde, eerste editie. De reacties van de deelnemers waren enthousiast en een aantal van de 300 lopers liep een persoonlijk record op de 5 of 10 kilometer.
De Pinksterloop is een initiatief van Atletiekvereniging De Gemzen en Business Club N.V. Patrick Visch van de Business Club N.V. "Het idee voor een sportactiviteit in de regio was er al een poosje. Vanuit De Gemzen reageerde men positief om een Pinkterloop in 't Harde te organiseren, die was er nog niet. De A. Vogeltuinen zijn voor de lopers uit de buurt bekend terrein. Er wordt door de Loopgroep Elburg vaak getraind in deze bossen. We hebben toen onze plannen aan de Stichting Geldersch Landschap en Biohorma voorgelegd. Zij vonden het prima als we dit zouden oppakken. We zijn erg blij dat zij hier in mee wilden denken. Vooraf hoopten we op zo'n 200 hardlopers die deze route zouden afleggen, het zijn er dus veel meer geworden."
Er zijn 300 lopers gestart én gefinisht. Een aantal van hen vloog door de bossen en wisten met een scherpe tijd te finishen. Veel anderen wisten ook van de omgeving te genieten.
"Er werd een 5 kilometer parcours uitgezet door de bossen van Landgoed Zwaluwenburg en uitmondde in een finish in de A. Vogeltuinen. De 10 kilometer lopers hebben deze route twee maal afgelegd."
Hermine van 't Hul van De Gemzen kijkt ook tevreden terug op de wedstrijd. "We gaan snel in gesprek met de betrokkenen om te evalueren en de mogelijkheden voor een terugkerende activiteit te bespreken. De samenwerking tussen de vele vrijwilligers liep erg prettig. Daarnaast waren veel bedrijven bereid mee te werken aan deze loop door sponsoring in natura. Dit smaakt naar meer."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden