Team Saint Ventoux op de top in 2017. (Foto: Sophia Gerritsen)
Team Saint Ventoux op de top in 2017. (Foto: Sophia Gerritsen) (Foto: Sophia Gerritsen)

Wezepers met team Saint Ventoux Franse berg op voor goede doel

WEZEP - Team doet op zaterdag 15 juni, met de Wezepse deelnemers Jetske van Loo, André van Lierop, Sophia en Gert Gerritsen, mee aan de Mont Ventoux Challenge van de stichting Join4energy.
De genoemde organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van medicijnen voor energiestofwisselingsziekten, nu nog fatale ziekten. Van de kinderen die de ziekte krijgen overlijdt 70 procent vóór de volwassenleeftijd. Het zijn zeldzame ziekten, de farmaceutische industrie investeert niet in de medicijnontwikkeling. De zoon van Sophia en Gert Gerritsen, Matthias Gerritsen, overleed in 2016 aan de gevolgen van de ziekte.
Team Saint Ventoux doet voor de zesde keer mee aan de Challenge en wist dit jaar met zeventien teamleden ruim 42.000 euro bij elkaar te krijhen. Samen met de vorige edities zamelde het team meer dan 175.000 euro in voor de ontwikkeling van medicijnen. Er is voorzichtige hoop dat er medio 2023 een medicijn ontwikkeld kan zijn, mits er voldoende geld beschikbaar komt voor de ontwikkeling.
De beklimming van de Mont Ventoux, 21,5 kilometer lang en een hoogteverschil van 1610 meter, geldt onder wielerliefhebbers als een van de zwaarste beklimmingen.
Sponsoring van team Saint Ventoux is nog steeds mogelijk, via http://www.join4energy.nl/mont-ventoux/event/1/heroes, ga naar team Saint Ventoux, waar u kunt kiezen welk teamlid u wilt sponsoren.

Meer berichten