Gijs van den Brink vindt eerste kievitsei in Oldebroek

16 maart 2017 om 10:53 Algemeen

Oldebroek - Op zondag 12 maart om 14.00 uur vond Gijs van den Brink het eerste kievitsei in de gemeente Oldebroek. Hij vond het ei in een van de weilanden langs de Oosterbroekweg in Oldebroek. Ook vorig jaar was Gijs van den Brink er als eerste bij. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn bezocht samen met de vinder het nest met daarin het eerstgevonden kievitsei. Inmiddels liggen er twee eieren in het nest. 

Met het vinden van het eerste kievitsei is de lente en ook het weidevogelseizoen echt begonnen. Diverse vrijwilligers trekken vanaf nu tot half juni het land in om nesten te zoeken. Waar nodig beschermen zij de nesten, samen met de boeren, tegen verlies door landbouwwerkzaamheden. Een belangrijke bijdrage in het beheren van de weidevogels. 

Burgemeester Hoogendoorn bood Gijs van den Brink een oorkonde aan voor het vinden van het eerste kievitsei in de gemeente Oldebroek. Het eerste kievitsei van 2017 in Nederland werd gevonden door Flip ter Heide op donderdag 9 maart 2017 in gemeente de Ronde Venen. 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie