Foto: Alida Bosma
Foto: Alida Bosma

Kruiskerk klaar voor volgende 50 jaar

WEZEP - Vorig jaar was het 50 jaar geleden dat de Kruiskerk aan de Kerkweg werd gebouwd, in zes weken tijd is de Kruiskerk nu grondig gerenoveerd. Op zondagmorgen 16 juni is iedereen welkom in een feestelijke dienst in het vernieuwde gebouw.
Er wordt op dit moment nog aan beeld en geluid gewerkt in de kerkzaal, maar de predikant van de Kruiskerk Han Wilmink, glundert nu al van oor tot oor. "Het is prachtig geworden. Kijk eens wat een mooie frisse uitstraling de ruimte heeft gekregen!" Volgens de predikant is er heel hard gewerkt om alles straks voor 16 juni klaar te krijgen.
Een enthousiaste werkgroep van gemeenteleden onder leiding van Hans Tromp en Doeke Post is anderhalf jaar bezig geweest met de voorbereiding. Het eindresultaat mag er zijn. Vernieuwde vloeren, wit geschilderde muren, een vergroot en verhoogd liturgisch centrum (podium), raamisolatie en ook de hal en de gangen van het bij gebouw zijn grondig aangepakt. In plaats van kerkbanken zijn er nu stoelen geplaatst. Bijzonder is ook het professioneel ogende kookeiland dat in een hoek van de kerkzaal als blikvanger staat. "Dat geeft mij, als kookdominee en straks als we na de zomer een pioniersplek 'Ontmoeten rond Maal en Verhaal' gaan beginnen ongekende mogelijkheden'', aldus Han Wilmink.
Tijdens de verbouwing kerkte de gemeente in de Pauluskerk. Wilmink: "Die diensten hielden we gemeenschappelijk met de Pauluskerkgemeente. We vonden bij hen een hartelijk onthaal. Daar kunnen we samen op verder bouwen."
De prachtig vernieuwde kerkruimte laat zien dat de Protestantse gemeente van de Kruiskerk klaar is voor de toekomst. "Het grote podium, de camera's, geluid en beamer bieden allerlei nieuwe mogelijkheden. Ik ben niet zo statisch ingesteld, nu is er de ruimte voor meer beweging en communicatie. Daar draait het tenslotte om: met mensen samen het evangelie beleven. Met ons vernieuwde gebouw richten we bewust onze blik naar buiten. Als gemeente zijn we een open gemeenschap, waar iedereen van harte welkom is'', besluit Wilmink.

Meer berichten