Het bestuur van de Ir. R.R. van der Zee Stichting. (Foto: Henri van der Beek)
Het bestuur van de Ir. R.R. van der Zee Stichting. (Foto: Henri van der Beek) (Foto: Henri van der Beek)

Van der Zeestichting breidt werkgebied uit naar Epe

Epe - Bedrijven uit de gemeenten Elburg en Epe mogen nu ook ideeën aandragen bij de Ir. R.R. van der Zee Stichting in de hoop een lening verstrekt te krijgen.

De Ir. R.R. van der Zee Stichting stimuleert de economie op de Noord-Veluwe, zodat de werkgelegenheid er verder groeit. Eén van de manieren waarop zij dat doen is het verstrekken van leningen aan ondernemers. "Daarmee willen we een bijdrage leveren aan het regionale ondernemersklimaat", aldus voorzitter Geert Jan van Ark.

Tot op heden was de stichting vooral actief in de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek. Maar door de toegenomen arbeidsmobiliteit en regionale samenwerking heeft de stichting besloten haar werkgebied te vergroten. "Vanaf nu mogen bedrijven uit de gemeenten Elburg en Epe ook hun ideeën bij ons aandragen", aldus de voorzitter.

"Als geldverstrekker kunnen we van veel waarde zijn voor ondernemers", legt Geert Jan van Ark uit. Banken zijn tegenwoordig niet zo scheutig meer om leningen te verstrekken aan ondernemers, weet hij. "Bij ons gaat dat traject wat gemakkelijker. Als wij geloven in een ondernemer dan zullen wij, eerder dan banken, geneigd zijn om onze financiële steun te verlenen. Wij zijn geworteld in de regio waardoor niet alleen het financieel plan maar ook het gevoel een rol speelt bij de beoordeling van een financieringsaanvraag. Bijkomend voordeel? We doen dat tegen een rentetarief dat net iets lager ligt dan de bancaire rentetarieven."

Heel vaak is het overigens zo dat de lening van de Van der Zee Stichting een aanvulling is op een financiering van een andere geldschieter. Van Ark: "Deze vorm van stapelfinanciering wordt tegenwoordig veel gebruikt. In zo'n geval is een bank namelijk eerder geneigd om aan te haken als kredietverstrekker."

De afgelopen jaren zijn diverse ondernemingen financieel ondersteund door de Van der Zee Stichting. Van Ark. "Deze ondernemers zijn allemaal gevestigd in de gemeenten Oldebroek, Heerde en Hattem. Nu kunnen ondernemers uit de gemeenten Elburg en Epe ook aanhaken. Bij kansrijke initiatieven leveren we graag een financiële bijdrage. Of het nu bij de start, doorstart of groei van een bedrijf is."

Ir. R.R. van der Zee Stichting ondersteunt ondernemers, ondernemingen, andere organisaties en ideële regionale initiatieven die de werkgelegenheid op de Noordoost-Veluwe stimuleren en levert hiermee een bijdrage aan een leefbare en economisch gezonde regio.

Ton Koetsier
Meer berichten