sv 't Harde wint Veteranentoernooi OWIOS

OLDEBROEK - Zaterdag 1 juni werd bij OWIOS het jaarlijkse Veteranentoernooi gehouden. Op een drukbezocht sportpark De Bovenmolen won SV 't Harde de beker na in de finale de veteranen van VRC Veendendaal te verslaan.
Al vroeg op de morgen kwamen de eerste bussen aanrijden op de parkeerplaats van het sportpark. Er waren ook dit jaar weer complete families meegekomen, wat weer tot veel gezelligheid leidde. Er waren dit jaar twaalf deelnemende ploegen, met als nieuwkomer Nunspeet. De ploegen waren ingedeeld in twee poules. De nummers één van de poules gingen door naar de finale en de nummers twee speelden om de derde en vierde plek.
Om 10.00 uur werd er begonnen aan de poulewedstrijden. Uiteindelijk gingen SV 't Harde en VRC als winnaars in de poule door naar de finale. Vooral in poule-B was het spannend. Er waren drie ploegen met evenveel punten, daarbij hadden ook Urk en VRC nog eens hetzelfde doelsaldo. Uiteindelijk had VRC één doelpunt meer voor gescoord waardoor ze naar de finale mochten. Titelverdediger Urk werd hierdoor tweede en OWIOS 2 werd tweede in de andere poule en zij gingen strijden om de derde en vierde plaats.
De finale was tussen 't Harde en VRC. VRC had het toernooi nog nooit gewonnen en SV 't Harde won voor het laatst in 2006. Gescoord werd er niet in de finale waarna strafschoppen beslissing moesten brengen. Het duurde heel lang voordat de beslissing viel, maar uiteindelijk miste VRC een penalty waardoor 't Harde kon aanleggen voor de winnende.
De wedstrijd om dederde plaats werd gewonnen door Urk, die OWIOS 2 versloegen met 2-0. De fair-play prijs was dit jaar voor de Oranje Wit uit Dordrecht.
Na afloop van het toernooi was er nog een optreden Duo Doublon. Het terras was afladen vol, waar een goede stemming heerste, waardoor de ploegen allemaal nog lang bleven zitten op het prachtige sportpark van OWIOS. De toernooicommissie van OWIOS kijkt terug op een zeer geslaagde dag.

Meer berichten