Inspectie bijenbroed. (Foto: Hans Bastiaan)
Inspectie bijenbroed. (Foto: Hans Bastiaan)

Imkers op Dag van het Kasteel op Landgoed IJsselvliedt

WEZEP - Tweede pinksterdag is ook het de Dag van het Kasteel met als thema 'Over de Grens'. Bijen houden zich ook niet aan grenzen en daarom staat de Imkersvereniging Wezep-Hattem-Oldebroek de hele dag in de Orangerie van het Landgoed IJsselvliedt. Een aantal imkers willen laten zien wat een imker moet doen om de honing in de pot te krijgen. Het leven van de honingbij zien bezoekers in een twaalf minuten durende film 'De Bij en Wij'. Deze film is ook zeer geschikt voor kinderen. Tegen betaling van 5 euro worden kinderen getekend door Teunie Bastiaan, die naast imker ook kunstenaar is. Verschillende honing soorten kunnen bezoekers proeven en natuurlijk kopen.
Andere activiteiten op deze dag: ‘s Morgens geeft Dinie Griede een aantal historische rondleidingen door het Grote Huis en IVN-gids Dick de Graaf neemt belangstellenden mee over het landgoed van IJsselvliedt. Beheerder Johan Uitslag verhaalt over een grensverleggend idee: een op hout gestookte cv-ketel, waar een aantal panden duurzaam mee worden verwarmd.
Bezoekers zijn tweede pinksterdag de hele dag vanaf 10.00 uur welkom op het Landgoed IJsselvliedt aan de IJsselvliedtlaan 1 in Wezep.

Meer berichten