97,5 en 'Zugabe' voor jeugd CMV Concordia in Duitsland

OLDEBROEK - Het jeugdorkest van CMV Concordia Oldebroek vertrok op 30 mei naar het Deutsche Musikfest in Osnabrück, een evenement dat eens in de zes jaar wordt gehouden en tussen de 150.000 en 250.000 bezoekers trekt. Zo'n 15.000 muzikanten nemen deel aan dit festival.
Op vrijdagmiddag werd er deelgenomen in de derde divisie. Onder leiding van dirigent Hendry van Loo werden de muziekwerken 'Condacum' van Jan van der Roost en 'A Discovery Fantasy'' van Jan de Haan uitgevoerd. Na het optreden kreeg de jeugd een langdurig applaus van het publiek. Dirigent Hendry van Loo had direct na het optreden een gesprek met de jury-leden om het optreden te evalueren. Zij waren erg onder de indruk van het jeugdorkest, waarbij met name de kwaliteit van de jeugdige solisten werd benoemd, maar ook de klank van het orkest en de muzikaliteit waarmee de werken werden gespeeld. Tijdens de prijsuitreiking op vrijdagavond werd duidelijk dat de jongelui voor het optreden beloond werden met een mooie uitslag. De jeugd kreeg de hoge score van 97,5 punten.
Op zaterdagmiddag werd de reis naar Duitsland afgesloten met een buitenconcert op één van de vele podia in Osnabrück. Voor veel publiek zette het jeugdorkest een vlot programma neer. Aan het eind vroeg het enthousiaste publiek luidkeels om een 'Zugabe', waarna het swingende 'Steady Beat' werd gespeeld.

Meer berichten