Zeilwedstrijd Hanzestad-burgemeesters; Harry Dijksma en Bort Koelewijn

13 juni 2017 om 10:44 Algemeen

Elburg/Oldebroek - Harry Dijksma en Bort Koelewijn, twee Hanzestad-burgemeesters, zeilen zaterdag 17 juni een historische wedstrijd tegen elkaar in het oudste scheepstype van Nederland. Tussen 11.00 en 11.45 uur kun je dit schouwspel op de IJssel voor het stadsfront van Kampen bijwonen.

Harry Dijksma, waarnemend burgemeester van Hanzestad Elburg, en Bort Koelewijn, burgemeester van Hanzestad Kampen, binden de strijd aan in twee identieke Zuiderzeepunters om de punterrace-wisselprijs de Zilveren Paling.

‘Water verbindt’ is het thema van de Hanzedagen, maar gezonde wedijver op passend historisch sportief gebied hoort er ook bij. Dat geldt zeker voor de Hanzesteden Elburg en Kampen. Zowel de punterclubs als de Botterstichting in beide gemeenten hebben al lange tijd een warm contact. Ook op sportief vlak.

Zuiderzeepunters zeilen al eeuwenlang vlot, veilig, comfortabel, wendbaar en hoog aan de wind. De kribbebakens, waartussen de wedstrijd zich afspeelt, zijn versierd met twee levensgrote Kamper Steuren. De afstand tussen de tweede en de vijfde krib vanaf de Stadsbrug wordt in principe vier keer afgelegd.

De startlijn is ook de finishlijn. De Nieuwe Toren is tijdens de wedstrijd te beklimmen. Daar heb je een fantastisch uitzicht op de race.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie