Medewerkers Zorgverlening Het Baken fietsen voor 2bike4alzheimer

ELBURG - Vier medewerkers van Zorgverlening Het Baken stappen vrijdag 24 mei op de tandem om aandacht te vragen voor de estafettefietstocht 2bike4alzheimer die op zaterdag 21 september van start gaat. De medewerkers fietsen op 24 mei ruim 40 kilometer om alle vijf de woonzorglocaties aan te doen en medewerkers warm te maken deel te nemen aan het fietsteam en om te sponsoren. Op de locaties laten zij overal een mand achter met vergeet-mij-nietjes. Het symbool tijdens 2bike4alzheimer, een initiatief van Alzheimer Nederland om aandacht te vragen voor dementie.
Net als vorig jaar willen medewerkers op eigen initiatief weer met twee teams deelnemen en samen 400 kilometer afleggen. Ze hopen hiermee op steun van collega's en de mensen om hen heen. Want omgaan met dementie is pittig, ook voor de zorgmedewerker die elke dag weer met hart en handen zorgdraagt voor cliënten met psychogeriatrisch gedrag en dus ook Alzheimer. Het besef dat er méér geld nodig is voor onderzoek is groot. Zo ook bij Helga van den Heuvel die vorig jaar samen met haar dochter deelnam als eerbetoon aan haar vader en opa van haar kinderen.
Helga (54) werkt als verzorgende IG op herstel- en revalidatieafdeling De Waard van locatie De Voord in Elburg. Op de afdeling verblijven 34 revalidanten. Mensen die een knie- of heupprothese hebben gekregen, mensen die revalideren na een beroerte, mensen die een amputatie of zware operatie hebben ondergaan en mensen met een ernstige ziekte.
Helga: "We hebben drie teams: neurologie, cognitieve problematiek en orthopedie. Ons doel is altijd dat mensen weer naar huis kunnen. Omdat mensen langer zelfstandig wonen, wordt de zorg complexer. Het gaat steeds vaker om een combinatie van problemen, zoals een beroerte en een overbelaste mantelzorger. Ook krijgen we meer mensen met verwardheid of dementie. Tijdens ons werk zien we hoe diep dementie ingrijpt. Met 2bike4alzheimer fietsen we Alzheimer de wereld uit. Want wat zou het mooi zijn als er een oplossing komt voor deze ziekte."

Meer berichten