(Foto: Geldersch Landschap Kasteelen)
(Foto: Geldersch Landschap Kasteelen)

Fietstocht met boswachter op landgoed Staverden

Wie op de fiets het landgoed Staverden en de omgeving wil verkennen gaat op zaterdag 25 mei mee met de boswachter van Geldersch Landschap Kasteelen.

REGIO - Het landgoed is ongeveer 750 ha groot. Dat is bijna te groot voor een wandeling, maar met de fiets rijdt men er makkelijk doorheen en zelfs verder. De fietstocht onder leiding van de boswachter gaat langs verschillende boerderijen en interessante gebouwen op het landgoed. Ook komt men langs de beek en fietst over de heide. Misschien stappen de deelnemers even af bij prehistorische grafheuvels en raatakkers of de resten van een Romeins marskamp. Men dient zelf een fiets en een lunchpakket en drinken voor onderweg mee te nemen. Zo blijven de kosten beperkt. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. De fietstocht is niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar.
Vertrekpunt is om 10.00 uur de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: circa 5 uur. Deelname: 5 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/activiteiten. Informatie vooraf: Jan Velema, tel. 06-10671723.

Meer berichten