(Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)
(Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)

'Achter gesloten deuren': historische wandeling

REGIO - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op woensdag 22 mei een wandeling langs historische gebouwen op landgoed Staverden.

Staverden is de kleinste stad van Nederland en heeft een aantal interessante boerderijen en bijzondere gebouwen die bij het kasteel horen, zoals een koetshuis, oranjerie en een klein kerkje. Tijdens de wandeling over het landgoed vertelt de boswachter over de gebouwen en hun historie. Ook worden een paar gebouwen bezocht, waar men normaal niet binnen komt. De boerderijen en woningen worden nog steeds gewoon bewoond en de deelnemers wordt dan ook gepast respect tijdens de rondleidingen gevraagd. In één van de boerderijen krijgt men een consumptie. De wandeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk.
Start: 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: circa 2 uur. Deelname: 10 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/activiteiten. Mer informatie vooraf: Ronald van Veen, tel. 06-13464513.

Meer berichten