DSV'61 verliest van kampioen

DOORNSPIJK - Na twee voetballoze zaterdagen voor DSV 1 rolde zaterdag de wedstrijdbal weer in de match tegen koploper ZAC. De technisch wat vaardiger ploeg dan de oranjehemden speelden niet direct de sterren van de hemel maar waren in de beginfase duidelijk de meerdere. Dat resulteerde in een 0 – 1 voorsprong, maar Jeffrey Schreurs trok niet lang daarna de stand weer gelijk. DSV kon die stand niet lang vasthouden, want opnieuw namen de Zwollenaren een voorsprong met een directe vrije trap. DSV gaf zich weer niet gewonnen en wederom Schreurs zorgde met een kopbal voor de gelijkmaker.
Het keerpunt in de partij was de 2 - 3 na rust. Een uiterst gelukkig doelpunt voor ZAC omdat doelman Thijs Marcus daar zijn enige fout maakte. Toen binnen twee minuten daarna ook de 2 – 4 viel na een van richting veranderd schot, was de koek op voor de thuisploeg. Beide ploegen brachten nog verse krachten in, voor ZAC leverde dat in de slotseconden nog 2 – 5 op.
Omdat Hulshorst de nummer 2 Rouveen versloeg, waren de Zwollenaren met deze overwinning onbereikbaar geworden voor Rouveen en het kampioenschap in de 3e klasse C werd alvast gevierd.
Volgende week speelt DSV thuis tegen CSV, een ploeg die nog volop strijdt tegen directe degradatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden