Veel plezier tijdens de warming-up. (Foto: Erik van Stokkum)
Veel plezier tijdens de warming-up. (Foto: Erik van Stokkum)

Erbij horen door gewoon jezelf te zijn: 'The Projeqt'

OLDEBROEK - Samen eten, samen sporten en daarna samen feesten. Dat was de basis van het evenement 'The Projeqt' dat zaterdag 11 mei plaatsvond op de Legerplaats bij Oldebroek. Brandweer ASK stelde de kazerne en de sportvelden beschikbaar, dus alle faciliteiten waren aanwezig voor een prachtige dag en dat werd het.
Bijna 70 jonge dansliefhebbers uit het hele land hadden zich aangemeld om samen met mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking deel te nemen aan deze inclusieve activiteiten. De vrijwilligers waren geregeld door 10.000 HOURS die als missie heeft om jaarlijks duizenden bezoekers van dancefestivals, dit keer vanuit Q-dance, maatschappelijk actief te laten zijn.
Als lokale partij was Stichting WIEL ingeschakeld en samen met ’s Heeren Loo en Careander zotrgden zij dat er deelnemers met een beperking aanwezig waren. Opnieuw werd duidelijk hoe waardevol het is als je op basis van gelijkwaardigheid mee kunt doen. De gemengde teams gingen met elkaar de sportieve strijd aan en daarna was het tijd voor een feestje. Ook op de dansvloer was de saamhorigheid duidelijk zichtbaar en waren er louter lachende gezichten.
Na afloop was het enthousiasme bij eenieder groot, werd er al volop gesproken over volgend jaar, maar was de conclusie ook dat inclusie in de kern helemaal zo ingewikkeld niet is. Tevens kwam het besef dat vrijwilligerswerk eigenlijk heel leuk is en echt niet oubollig hoeft te zijn. Er zijn namelijk ook genoeg incidentele klussen of evenementen waarbij extra handen altijd welkom zijn.
Dit zijn nu precies zaken waar Stichting WIEL zich sterk voor wil maken. Enerzijds vanuit het vrijwilligerssteunpunt, anderzijds door de activiteiten van Better2Gether. Sinds februari wordt er namelijk elke woensdagavond gesport door een gemengde groep van mensen met en zonder beperking. Zin om ook eens mee te sporten of hier als vrijwilliger een rol in te hebben? Neem contact op met Jan Willem Koopman van Stichting WIEL: jw.koopman@wiel.nl of tel. 0525-681212.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden