Elburg 1 zaalseizoen 2019 / 2020.
Elburg 1 zaalseizoen 2019 / 2020. Foto: Geert de Haan

KV Elburg verliest nipt : 20-21

Algemeen

ELBURG - Elburg 1 heeft zaterdag in de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie nipt verloren van Elco uit Elim. Na een gelijk opgaande wedstrijd kwam Elburg in de slotfase net tekort en verloor met 20-21.
Geen punten dus voor Elburg in deze wedstrijd waar coach Jan Westland wel een beetje op had gerekend. “In het laatste kwartier hadden we veel pech met de afstandsschoten. We hebben genoeg kansen gehad op de punten.”
Het is daarom wel een wedstrijd waar Elburg mee verder kan. Westland koos voor de zaalcompetitie voor dezelfde acht basisspelers als op het veld, namelijk bij de heren Jordi Immeker, Rik Westland, Etienne uit de Fles en Benji Sjardijn. Bij de dames viel de keus op Noah de Jong, Naomi Westland, Danique uit de Fles en Henrieke Mulder.
Korfbal leeft in Elburg en dat was te zien aan de publieke belangstelling. De vele toeschouwers zagen een eerste helft die gelijk opging. Elburg opende prima met twee doelpunten van Rik Westland. Daarna nam Elco het initiatief over en pakte een kleine voorsprong die de hele eerste helft in stand bleef. Bij rust had Elco nog een kleine voorsprong (10-11).
Elburg werkte de tweede helft hard voor de punten, maar kon het team uit Elim net niet de baas. Het verschil bleef steeds klein maar het gaatje dichten zat er niet in. “Elburg speelde een goede wedstrijd maar verdedigend is er nog wel het een en ander te doen”, vatte een toeschouwer na afloop de wedstrijd samen.
Het nipte verlies betekent wel dat Elburg geen punten aan de wedstrijd over hield.
De doelpunten kwamen van: Rik Westland 4; Etienne uit de Fles 3; Naomi Westland 3; Noah de Jong 2; Benji Sjardijn 2; Danique uit de Fles 2; Jordy Immeker 2; Emma Veldkamp 1; Emily van der Linde 1.
Komende zaterdag staat de derby tegen Hellas Nunspeet op het programma. De wedstrijd begint om 13.30 uur.
Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen NKC’51 3 te Nijverdal.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41