OWIOS wil thuis punten pakken van Valleivogels

OLDEBROEK – Het eerste elftal van OWIOS speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen Valleivogels. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van R.J. Nijenhuis.
Na een rustperiode van twee weken staan er nog drie finalerondes op het programma. De komende weken zullen de beslissingen vallen in de spannende tweede klasse voor zowel het kampioenschap als voor de nacompetitie. Het kampioenschap gaat tussen Woudenberg en Unicum. De directe degradant is al bekend: Elburger SC. AVW '66 en Valleivogels hebben zich veilig gespeeld, maar de overige ploegen nog niet veilig. Valleivogels staat op de vierde plaats. OWIOS staat op een tiende plaats met één punt voorsprong op plaats twaalf die recht geeft op nacompetitie. Vorig jaar werd er in Oldebroek tegen Valleivogels 2-2 gelijkgespeeld en dit seizoen won OWIOS in Scherpenzeel tegen de verhouding in met 1-0 van Valleivogels.
Valleivogels heeft lang meegedaan om het kampioenschap, maar de achterstand is nu opgelopen naar acht punten. In de directe confrontaties kwam Valleivogels de afgelopen periode telkens net iets tekort. Valleivogels verloor van Unicum met 2-0 en trok tegen AVW '66 met 2-1 aan het kortste eind. Tussendoor werd er nog wel gewonnen van Blauw-Geel '55 met 4-1.
Voor OWIOS wachten er nog drie spannende wedstrijden tegen Valleivogels, VSCO '61 en SV Lelystad '67. Onderin staat het heel dicht bij elkaar en punten pakken geeft lucht. In de afgelopen wedstrijden speelde OWIOS goed, maar heeft het moeite om de kansen af te maken. In de laatste drie wedstrijden speelde OWIOS twee keer gelijk (tegen Renswoude en Lunteren) en verloor van AVW '66. In de laatste wedstrijd tegen Renswoude verzuimde OWIOS het af te maken en vlak voor tijd kwam Renswoude nog langszij.
De belangen worden groter. Valleivogels kan vrijuit voetballen, maar OWIOS wil de punten pakken om weg te blijven uit de onderste regionen. Alleen een overwinning geeft hierop zekerheid. Het beloofd wederom een spannend slot van de competitie te geven in de tweede klasse G.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden