De 'afscheidsbank' in de haven van Elburg. Met v.l.n.r.: jeugdburgemeester Jesse Moling, José Oosthoek en Hans Kleijer van Paperclip Design. (Foto: Fotostudio Ger Hup)
De 'afscheidsbank' in de haven van Elburg. Met v.l.n.r.: jeugdburgemeester Jesse Moling, José Oosthoek en Hans Kleijer van Paperclip Design. (Foto: Fotostudio Ger Hup) (Foto: Fotostudio Ger Hup)

Fotowedstrijd gekoppeld aan megabank Oosthoek

Door de redactie

Aan de Loswal is afgelopen vrijdagmorgen een grote zitbank officieel in gebruik genomen door raadslid José Oosthoek van Elburg Beleid, dit wegens haar afscheid als wethouder vorig jaar. De onthulling van de bank was tevens het startmoment van een fotowedstrijd die loopt tot eind augustus.

ELBURG - "Toen me gevraagd werd of ik nog iets achter wilde laten, dacht ik aan iets voor iedereen in Elburg én ik wilde Elburg promoten", aldus Oosthoek.
Oosthoek: ''Een soortgelijke bank had ik in Frankrijk gezien, dus daar heb ik om gevraagd. Iedereen wilde daar op de foto met de hoge bank en hij zorgt voor hilariteit of op z'n minst voor een glimlach. Het heeft even geduurd, maar hier is hij dan! En een primeur voor Nederland. Delta Products in Zwolle heeft het onderstel geïmporteerd en zelf de armleuningen gemaakt. "Dit is geen massaproductie", aldus F. Meijer van Delta Products. "En bij mijn weten de enige in Nederland, erg leuk."

Met de fotowedstrijd hoopt José Oosthoek te bewerkstelligen dat de bank 'viral' gaat. "Op Instagram deel je met gemeente_elburg en gebruik je #elburg en #visitelburg. Op Facebook tag je GemeenteElburg en dan doe je mee.
De jury van de fotowedstrijd bestaat uit Esther Rozendaal, echtgenote van de burgemeester, Hans Kleijer van Paperclip Design en jeugdburgemeester Jesse Moling. "Ik ben heel benieuwd naar de foto's, altijd prachtig om te zien hoe creatief mensen met beelden kunnen zijn. Met de Botterwerf of de Visafslag op de achtergrond, hoop ik dat de bank eenzelfde rol gaat vervullen als de letters I Amsterdam voor de Dam", aldus oud-wethouder Oosthoek.

"Hiernaast zorgt de bank nu al voor verbindende en hilarische momenten; mensen helpen elkaar erop en komen met elkaar in contact, lachen samen om de situatie. Dat vind ik zó leuk. Saai en serieus is er al genoeg. Deze bank is voor iedereen. Ik hoop dat er mooie gesprekken plaatsvinden, dat veel mensen genieten van het havenplein met de bedriegertjes, romantische ontmoetingen hebben of lekker in de zon kunnen ontspannen op de bank!"

Meer berichten