(Foto: Wilfred Boon)
(Foto: Wilfred Boon)

DSV’61 heeft geen kind aan Reaal Dronten: 6 - 1

Algemeen

DOORNSPIJK - Het tweede bekerduel voor DSV’61 is in een makkelijke 6 – 1 overwinning geëindigd. Na een goede eerste en een wat mindere tweede helft werd de wedstrijd tegen Reaal Dronten afgesloten met een overtuigende zege. In de eerste 45 minuten waren de oranjehemden al uitgelopen naar een 5 – 1 voorsprong.

Vanaf het begin was duidelijk dat DSV een maatje te groot was voor de ploeg uit Dronten. Na tien minuten stond er al een 2 – 0 voorsprong op het scorebord. Bij de eerste treffer werd Gerrit Hoekerd goed in de diepte gestuurd en hij maakte het prima af. Ook bij de tweede goal was Hoekert betrokken: na wederom een snelle aanval over rechts bood hij Patrick Visser een niet te missen kans: 2 – 0.

Een van de weinige keren dat Martijn Heshusius in de verdediging werd gepasseerd trok hij ook een keer aan de noodrem en was een strafschop de terechte straf. Die werd benut, maar daarmee was in feite ook de enige echte mogelijkheid voor Reaal achter de rug.

Voor de rust voerde DSV de voorsprong verder op naar 3 – 1 (Jeffrey Schreurs), 4 – 1 en 5 – 1 (beide keren Stefan Bakker). Na de rust een wat andere wedstrijd. Onbedoeld liet DSV Reaal wat komen, maar gevaarlijk werden ze niet. Het kijkspel werd minder en pas in de laatste minuut werd er weer gescoord: Patrick Visser zorgde voor een 6 – 1 eindstand.

De stand in de bekerpoule van DSV is nu als volgt: Terschuurse Boys 2 – 6; DSV 2 – 3; Rood Wit ’58 2 – 3; Reaal Dronten 2 – 0.

Zaterdag 12 september is de slotronde met de bekerwedstrijden Rood Wit – DSV(14.30 uur) en Terschuurse Boys – Reaal. Dinsdagavond 8 september speelt DSV eerst nog een vriendschappelijke wedstrijd op sportpark De Haere tegen WZC, de aanvang is 19. 30 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41