Tweeling gaat na 50 jaar met vervroegd pensioen

De tweeling Alex en Gerard Eijlander meldden zich een halve eeuw geleden aan de poort van Friki (nu Plukon) voor een baan. Op Goede Vrijdag liepen zij samen de dezelfde poort weer uit. Na 50 jaar gingen beiden met vervroegd pensioen.

WEZEP - Voor de poort van Plukon werden beide broers op 12 april verrast met twee zelfgemaakte poppen in de kleding waarin Alex en Gerard hun werkzaamheden altijd hebben verricht. Tevens hing er een groot spandoek aan het hek. Aansluitend was er een geanimeerde afscheidsreceptie met directie en personeelsleden. Hun kinderen en kleinkinderen waren daarbij aanwezig.
De tweeling Alex en Gerard werd op 26 augustus 1954 geboren in Hattem. Zij begonnen beiden met werken op 7 januari 1969 bij het kipverwerkingsbedrijf Friki in Wezep. Beiden gaan op 1 mei tegelijk met vervroegd pensioen.
Alexis bleef altijd bij Plukon werken en heeft er in januari zijn 50-jarig jubileum gevierd. Gerard heeft ook andere werkgevers gehad, maar keerde uiteindelijk terug. Alex zegt een flink deel van zijn vrije tijd te gaan besteden in de moestuin en om te gaan shoppen met zijn vrouw Gerrie. Gerard houdt ook van tuinieren in de moestuin, maar is ook gek op lange afstanden fietsen met zijn vrouw Hennie.

Meer berichten