Vertegenwoordigers van Bedrijvenkring Elburg, medewerkers van Blaauw Perioverf en wethouder Henk Wessel van de gemeente Elburg. (Foto: gemeente Elburg)
Vertegenwoordigers van Bedrijvenkring Elburg, medewerkers van Blaauw Perioverf en wethouder Henk Wessel van de gemeente Elburg. (Foto: gemeente Elburg)

Feestelijke afsluiting 100banenplan en klas

door de redactie

Bedrijvenkring Elburg, Blaauw Perioverf en gemeente Elburg hebben 't 100banenplan en de Schildersklas afgesloten.

ELBURG - Eind 2017 ging het 100banenplan van de Bedrijvenkring Elburg van start. Door dit plan is een goede samenwerking ontstaan tussen de Bedrijvenkring Elburg en de gemeente. Een resultaat van deze samenwerking is de Schildersklas. Via het project Schildersklas is samen met Blaauw Perioverf en het Nuborgh College een leerlijn ontwikkeld voor bijstandsgerechtigden. Via de leerlijn zijn vier personen opgeleid tot basisschilder.
De kandidaten startten met vijf weken theorie- en praktijklessen, gegeven door het Nuborgh College. Daarnaast kreeg een groep statushouders extra lessen Nederlands. Vervolgens zijn de kandidaten met een leermeester van Blaauw Perioverf op pad gegaan om te leren schilderen.
Wethouder Henk Wessel: "Het was een leerzaam traject en we zijn erg blij en trots met het resultaat. Acht kandidaten zijn gestart in de Schildersklas, daarvan zijn er uiteindelijk vier als schilder bij Blaauw Perioverf aan het werk gegaan. Soms was even zoeken en kostte het tijd en geduld om elkaar te leren begrijpen. Door de samenwerking te blijven zoeken, is het ons als bedrijfsleven, onderwijs en gemeente gelukt om samen iets moois neer te zetten.''
Het opzetten van een effectieve leerlijn kost veel tijd en inspanning. Kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben vaak intensieve training en ondersteuning nodig om de basis van een beroep onder de knie te krijgen. Iets wat van een werkgever veel vraagt. Daarnaast zijn kandidaten uit meerdere gemeenten nodig zijn, om voldoende leerlingen voor een klas bij elkaar te krijgen. Wessel: ''In gezamenlijkheid is besloten om het 100banenplan als zodanig af te sluiten en als bedrijven en gemeente aan te sluiten bij ontwikkelingen in de regio. Zowel via de economische regio Zwolle als via het samenwerkingsverband FactorWerk Noord-Veluwe komen veelbelovende ontwikkelingen op ons af.''

Meer berichten