Twee leerlingen van de Van Kinsbergenschool werken onder leiding van meneer Lex op de Botterwerf aan het drijvende kunstwerk Het Admiraaltje. (Foto: archief Vestingval)
Twee leerlingen van de Van Kinsbergenschool werken onder leiding van meneer Lex op de Botterwerf aan het drijvende kunstwerk Het Admiraaltje. (Foto: archief Vestingval)

Organisatoren Vestingval zoeken extra vrijwilligers

door de redactie

Tien dagen lang is het fraaie centrum van Elburg hét podium voor een diversiteit aan culturele activiteiten tijdens Vestingval Elburg. De gelijknamige stichting houdt voor de zevende keer dit tiendaagse kunstevenement. Tussen Hemelvaart en Pinksteren, om precies te zijn van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 8 juni, wordt in het historisch stadje Elburg op zo'n 30 locaties kunst tentoongesteld. Daarnaast is er veel muziek en dichtkunst te beluisteren.

ELBURG - Thema dit jaar tijdens Vestingval is 'Waterwerken'. Hiermee wordt volgens de organisatoren een ode gebracht aan Admiraal van Kinsbergen, van wie dit jaar met allerlei activiteiten de 200ste sterfdag wordt herdacht. Zo'n 300 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs hebben zich laten inspireren door de daden van de maritiem strateeg en Elburger weldoener Van Kinsbergen. Tijdens het festival drijven hun kunstwerken in de waterpartijen van Elburg.
Voor diverse werkzaamheden zoekt de stichting nog vrijwilligers. Coördinator Jannie Nummerdor: "We zouden het geweldig vinden als nog een paar extra mensen een bijdrage willen leveren aan het kunstzinnige festival."

Aanmelden

Aanmelden en/of meer informatie verkrijgen kan via: jannieng@kpnmail.nl, tel. 0525-681010 of tel. 06-27548364.

Gratis

De toegang tot Vestingval Elburg is gratis. Dit is mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren, het stimuleringsbudget van het Cultuur & Erfgoedpact Noord Veluwe, de gemeente Elburg en de vele vrijwilligers.

Vestingval Elburg is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur en op maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag zijn er geen activiteiten.
Stuur voor vragen over het festival een mail naar: info@vestingvalelburg.nl.
Zie voor meer informatie en archieffoto's van Vestingval Facebook, Instagram en:

www.vestingvalelburg.nl

Meer berichten