Gera van den Berg geeft in de bibliotheek Elburg tips en adviezen voor een opgeruimd huis en een duurzame levensstijl
Gera van den Berg geeft in de bibliotheek Elburg tips en adviezen voor een opgeruimd huis en een duurzame levensstijl Foto: (eigen foto)

Minimaliseercoach leert toehoorders ‘ontspullen’

Algemeen

ELBURG - Gera van den Berg, schrijfster van het boek ‘Op Orde! - minimaliseren in het gezin’ geeft op donderdag 16 september een lezing in de bibliotheek aan de Clakenweg 146 onder de titel ‘Op Orde’. Zij geeft allerlei tips en adviezen voor een opgeruimd huis en een duurzame levensstijl.

Minimaliseercoach Van den Berg geeft een interactieve presentatie en workshop vol tips en adviezen over ontspullen en een duurzame levensstijl. ‘’Spullen kopen heeft een grote impact op het milieu. Door zuiniger om te gaan met je spullen en minder nieuwe spullen te kopen, kun je een flink verschil maken. In deze tijd van welvaart en consumeren, van kasten vol kleren, speelgoed en hebbedingetjes, ontdekken steeds meer mensen de waarde van het ontspullen. Als je besluit alleen die spullen te houden of aan te schaffen die je ook écht gebruikt of belangrijk vindt, krijg je veel meer ruimte - niet alleen in je huis, maar in je leven.’’
Gera woont met haar man en vijf kinderen in Hierden. Zij heeft ruim 22 jaar gewerkt als leerkracht op een basisschool. Als inspirator en deskundige houdt ze zich nu bezig met minimaliseren en daarvoor ontwikkelde zij de Op Orde!-methode. Meer informatie staat op: minimalisereninhetgezin..

De lezing begint om 19.30 uur. De toegang is 3,50 euro. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden gewenst, want er kan maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Aanmelden kan door te klikken op ‘Lezing Op orde’ en ‘Lees meer’ op:

bibliotheeknoordveluwe.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
NLG Arbo Business Partner bij Business Club 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten Noord-Veluwe niet te spreken over opkopen stikstofrechten door Lelystad Airport 11 uur geleden
Afbeelding
Elburgse Tieners voelen zich al tien jaar thuis op andere plek 13 uur geleden
Afbeelding
Gezamenlijk kerstconcert van drie koren in ‘t Harde 15 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek Noordeinde bewijst zich 16 uur geleden
Afbeelding
Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal: OWIOS en VSCO’61 treffen koploper en runner-up 8 dec, 12:40
Afbeelding
Winnaars sinterklaasactie in Oosterwolde 8 dec, 11:35