Teunis Bultman.(Foto: ChristenUnie Elburg)
Teunis Bultman.(Foto: ChristenUnie Elburg)

Teunis Bultman nieuwe bestuursvoorzitter CU Elburg

De ChristenUnie Elburg heeft tijdens haar ledenvergadering Teunis Bultman als nieuwe bestuursvoorzitter gekozen. Bultman volgt voorzitter Bertil van Kolthoorn op, die na zes jaar afscheid nam als bestuurslid en het afgelopen half jaar het interim voorzitterschap heeft vervuld.

DOORNSPIJK - Teunis Bultman woont in Doornspijk en heeft een bedrijf met geiten en kalveren in Oosterwolde. Met zijn kennis in de agrarische sector is hij onder meer daarom een aanwinst voor ChristenUnie Elburg, vind de partij. Onder het voorzitterschap van Bultman wil de partij zich nóg nadrukkelijker richten op betrokkenheid van inwoners bij de lokale politiek.
Bultman: ''Juist de lokale politiek leent zich goed voor burgerparticipatie. De lijntjes zijn kort en de thema's relevant, dichtbij en zichtbaar. Neem eenzaamheid. Door samen te werken met inwoners en maatschappelijke organisaties kunnen we hier écht wat aan doen. De politiek moet nooit op zichzelf staan, maar verbindingen zoeken en midden in de samenleving staan. Bij de provinciale verkiezingen stemde 24 procent van de kiezers in Elburg op de ChristenUnie. Dat geeft een extra verantwoordelijkheid en daarmee wordt het nog harder werken. Ik heb er heel veel zin in!''

Meer berichten