Eerste elftal Elburger Sportclub gedegradeerd

ELBURG - Het zat er al weken aan te komen, maar na de onthutsende 6-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen s.v. Lelystad '67 is Elburger Sportclub officieel gedegradeerd en speelt volgend seizoen weer in de derde klasse. Het betekende tevens de grootste nederlaag voor de blauw-witten tot nu toe. De Lelystedelingen hebben door deze zege de hoop levend weten te houden om via de na-competitie of misschien zelfs rechtstreeks het tweede klasserschap alsnog veilig te stellen. De resterende drie wedstrijden moeten hierover uitsluitsel geven.
Afgezien van de openingsfase kon de degradant de tegenstander voor de rest van de wedstrijd het vuur nauwelijks aan de schenen leggen. De Elburger-verdedigers hadden vervolgens de grootste moeite om de behendige en snelle aanvallers af te stoppen. Bij de openingstreffer na ongeveer twintig minuten spelen, slaagde Marco de Vries er niet in de bal afdoende weg te werken, waarna het voor Oussamma Selouani een koud kunstje was om succesvol af te drukken. De Vries, die al vanaf zijn pupillentijd de blauw-witten kleuren verdedigt, is één van de spelers die zijn geluk volgend seizoen gaat beproeven bij eersteklasser Nunspeet.
De Elburgers, die een gelaten indruk maakten, kwamen zelf nauwelijks aan een fatsoenlijke aanval toe en het was dan ook niet verrassend dat de thuisclub na ongeveer een half uur spelen de score verdubbelde. Bij de zoveelste Lelystad-aanval zag Danny Lanser dat doelman Kevin Struik te ver voor zijn doel stond en met een bekeken afstandsschot vanaf een meter of dertig plofte de bal in het lege doel.
Na ruim vijftien minuten spelen in de tweede helft was Lelystad voor de derde maal succesvol en het werd nu wel duidelijk dat Elburger Sportclub, in een desastreus verlopen tweede seizoenshelft, de achtste opeenvolgende nederlaag zou lijden. Lelystad was hierna nog driemaal doeltreffend en wist Struik met enkele fraaie reddingen zelfs nog een catastrofe te voorkomen.

Meer berichten