Foto: VVN Elburg/'t Harde
Foto: VVN Elburg/'t Harde (Foto: VVN Elburg/'t Harde)

Caravankeuring VVN Elburg druk bezocht

ELBURG - Vrijdag 12 april en zaterdag 13 april was er duidelijk wat aan de hand bij de gemeentewerf in Elburg. Het was een komen en gaan van caravans. Dit als gevolg van de jaarlijkse caravankeuring van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Tijdens deze dagen zijn 66 caravans gekeurd. Nog niet eerder was de deelname zo groot. Het succes van deze keuring zit kennelijk vooral in de laagdrempeligheid en de geringe kosten die hieraan zijn verbonden.
Met hulp van het RDW, Elburg Bandencenter, Vakgarage Elburg, Politie en vrijwilligers van VVN werden de caravans grondig geïnspecteerd. Daarnaast was er voldoende informatie te krijgen over verkeersveiligheid in het algemeen en de caravan in het bijzonder. En omdat goed zicht een belangrijk aspect is in het verkeer was ook Optiek Van Veen uit Nunspeet aanwezig voor een gratis ogentest.
De deelnemers gingen met de caravan door een keuringsstraat. Gestart werd met een intake, waar de kentekenpapieren en rijbewijzen werden gecontroleerd. Vervolgens werd de verlichting en reflectie nagekeken en de wijze waarop de caravan aan de auto was gekoppeld. Hierna werd het gewicht van de caravan bepaald. Bij het volgende punt was een gasmeting voor het bepalen van de veiligheid van de leidingen, en werd het vochtgehalte in de caravan gemeten. Als laatste onderdeel van de keuring vond het technische deel plaats. Daar werden bijvoorbeeld de opbouw, bodemplaat, as, lagers, remmen, banden, wiellagers en aarding grondig bekeken. Tenslotte werden de resultaten van de keuring met de deelnemer geëvalueerd al daar waar nodig adviezen gegeven.
Mede door het grote aantal deelnemers en de ontvangen reacties spreekt Veilig Verkeer Nederland van succesvolle dagen. Hierbij wordt de bijdrage van de deelnemende bedrijven, vrijwilligers en ondersteuning van de gemeente Elburg zeker niet vergeten. Zonder die bijdrage was het niet mogelijk geweest deze activiteit te organiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden