De ontvangers van de cheques rondom Klaas Hoekstra, voorzitter van Rotaryclub Oldebroek-Elburg. (Foto: José Oosthoek)
De ontvangers van de cheques rondom Klaas Hoekstra, voorzitter van Rotaryclub Oldebroek-Elburg. (Foto: José Oosthoek) (Foto: Ger Hup)

Rotaryclub helpt lokale stichtingen

José Oosthoek

Cheques voor diverse verenigingen

Tijdens een bijeenkomst van Rotaryclub Oldebroek-Elburg in restaurant Coelenhage is feestelijk gevierd dat verschillende verenigingen cheques in ontvangst mochten nemen. De Rotaryclub heeft niet alleen financieel bijgedragen, maar ook helpende handen ingezet.

WEZEP -"Als Rotaryclub gaan we graag partnerships aan met verenigingen en stichtingen die lokaal van betekenis zijn", aldus voorzitter Klaas Hoekstra. "Vorig jaar al hebben we een aantal thema's benoemd waar we aan willen bijdragen en de doelgroepen zijn vrijwilligers, kinderen en ouderen. Sommige projecten lopen meer jaren, andere stichtingen hebben we geholpen omdat ze zich zelf voor langere tijd verbinden aan een project."

Zo hebben de Stichtingen Present, zowel uit Oldebroek als uit Elburg een driejarig partnership. "We voelen ons een sociale makelaar", aldus Edwin van der Linde. "We kunnen op deze manier mensen die in nood zijn, helpen." "Behalve financieel, hebben onze leden Present ook ondersteund met klussen", licht Rotarylid Peter van Andel toe. "Vorig jaar hebben we tijdens de 24-uurs actie geklust in huizen en tuinen en iedereen van maaltijden voorzien. Dit jaar doen we dat ook weer; op 14 en 15 juni. Bij verschillende instellingen gaan we aan het werk en we gaan koken in 't Huiken.
CMV De Eendracht uit Wezep heeft 32 muziekinstrumenten kunnen aanschaffen voor de samenwerking in muziekonderwijs met basisscholen. "Boerderijmuseum De Bovenstreek en Museum Elburg zijn geholpen doordat Rotary Oldebroek-Elburg de Kidsweek van de Rabobank overgenomen heeft. Voorzitter van het Boerderijmuseum Nicolet Hoorn: "Op deze manier gaan meer kinderen naar de musea. Ze nemen vaak hun grootouders mee, dat is dan direct een mooie verbinding tussen generaties.
Happy Holliday ontving een cheque om vakanties te organiseren voor gezinnen met ernstig zieke kinderen of kinderen met een korte levensverwachting. Jaarlijks organiseert Happy Holiday voor 12 tot 14 gezinnen; ze krijgen op IJsselvliedt een onvergetelijke vakantie met begeleiding en verpleging door vrijwilligers. Het Vestingval heeft de cheque gebruikt om de educatieve poot van het Vestingval (van 30 mei tot 9 juni) te versterken. "350 leerlingen maken 100 kunstwerken op het water", aldus Marlies van der Veer namens de organisatie. "Vanwege het Admiraal van Kinsbergen-jaar is er onder andere een 'Admiraaltje' te zien in de gracht, een replica van het historische schip." Imkervereniging Wezep-Hattemerbroek-Oldebroek bouwt een bijenstal met een grote ruimte die een educatieve functie krijgt. Zo kunnen kinderen geïnformeerd worden over het belang van de bij. Vluchtelingenwerk - niet op de foto - heeft een bijdrage ontvangen waarmee lesmateriaal voor het taalonderwijs is aangeschaft.

Klaas Hoekstra: "Rotaryclub Oldebroek-Elburg is een serviceclub en draagt graag bij aan lokale en maatschappelijke doelen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden