Kinderen sportief uitgedaagd bij Koningsspelen

OLDEBROEK - Op vrijdag 12 april vierden de basisscholen in de gemeente Oldebroek de Koningsspelen. Een sportdag ter ere van de verjaardag van Koning Willem Alexander. 'Goed Bezig' organiseerde in Oldebroek voor 500 leerlingen uit de groepen 4 tot en met 8 een sportcarrousel en slagbaltoernooi.
De groepen 4 tot en met 6 verzamelden zich bij Kulturhus de Talter waar afgetrapt werd met de Koningsdans 'Pasapas'. Hierna werden in de Talter en op het vernieuwde sportpark erachter workshops aangeboden. Lokale beweegaanbieders presenteerden zich met activiteiten: volleybalvereniging Blauw Wit, dansschool Bruinewoud, voetbalverenigingen VSCO en OWIOS, sportvereniging SOS, Bootcamp Oldebroek en skeelerclub Oldebroek. Dit werd aangevuld met workshops stunt, circus, skateboarden en hockey. De driehonderd deelnemende kinderen genoten met volle teugen.
Op de velden van voetbalvereniging OWIOS kwamen 200 leerlingen van groep 7 en 8 samen. Hier werd in twee rondes slagbal, gestreden om de felbegeerde wisselbeker. Deze was uiteindelijk voor de Wegwijzer. Naast de slagbalwedstrijden speelden de kinderen bubbelvoetbal. Ook gingen de teams een uitdaging aan onder begeleiding van de straathoekwerkers van Nummer-13.
De sportdag werd ondersteund door studenten van Landstede Sport & Bewegen

Meer berichten