Puck, Esmee, Luna en Isa. (v.l.n.r). (Foto: SSS Elburg)
Puck, Esmee, Luna en Isa. (v.l.n.r). (Foto: SSS Elburg)

Goud voor SSS Elburg in halve finale NK derde divisie

ELBURG - Zaterdag 6 april werden in Leusden de halve finales NK derde divisie geturnd. Voor SSS Elburg kwamen zeven turnsters in actie. Bij de junioren turnden vier turnsters. Luna stond na drie toestellen op de eerste plek en wist na haar vloer het goud zeker te stellen. Puck wist zich bij het laatste onderdeel sprong van een negende plek naar het goud te springen. Samen met Isa die op de zesde plek eindigden mogen zij de landelijke finale turnen.
Bij de senioren wist Mirthe zich knap naar de vierde plek te turen en ook zij mag zich klaar maken voor de finale. Bij de jeugd kwam Senne in actie. Daar lagen de scores dicht bij elkaar en met een verschil van 0.101 plaatste Senne zich net niet en staat nu eerste reserve voor de finale.
Ook in de vijfde en zesde divisie turnden de meiden van SSS de afgelopen twee weken. Voor beide divisies stond er de tweede plaatsingswedstrijd op het programma. Ook daar haalde de turnsters van SSS Elburg goede resultaten. Op zaterdag 30 maart turnde Marit zich naar een tweede plek en mocht zij een zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook bij de zesde divisie op zaterdag 6 april wisten de meiden van SSS Elburg goede oefeningen neer te zetten en dat resulteerde bij de junioren in een gouden medaille voor Nina en een zilveren medaille voor Thirza.

Meer berichten