Uitslag verkiezingen Waterschap Vallei en Veluwe

ELBURG/OLDEBROEK - Dijkgraaf Tanja Klip-Martin heeft de voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen voor Waterschap Vallei en Veluwe bekendgemaakt. De opkomst in het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe was 58,19 procent. Maandag 25 maart wordt de definitieve uitslag bekendgemaakt.
Op basis van 99,3 procent van de voorlopige telling is de uitslag in zetels:
VVD - 4
CDA - 3
CU - 3
Water Natuurlijk -3
PvdA - 2
SGP - 2
Lokaal waterbeheer -2
AWP - 2
50Plus - 2
VSP - 0

Dijkgraaf Tanja Klip-Martin over het opkomstpercentage: ''58,2 is een hoge opkomst. De waterschappen werken 24 uur per dag aan het ruimtelijk aanpassen van ons land aan de gevolgen van de klimaatverandering en bevinden zich in het hart van de klimaatdiscussie. Naast een energietransitie zitten we immers ook in een watertransitie. Vier jaar geleden was de opkomst van de waterschapsverkiezingen bij Waterschap Vallei en Veluwe 49,95 procent, een verdubbeling van de verkiezingen van 2011.''
De definitieve uitslag wordt maandag 25 maart vastgesteld door het centraal stembureau van het waterschap. Donderdag 28 maart worden de gekozen bestuursleden geïnstalleerd en wijzen zij een formateur aan om tot een goede formatie te komen.

De opbouw van het algemeen bestuur van de periode maart 2015 tot maart 2019 is met 23 verkiesbare zetels als volgt:
VVD - 3 zetels
CDA - 3 zetels
ChristenUnie - 3 zetels
Water Natuurlijk - 3 zetels
PvdA - 3 zetels
SGP - 3 zetels
Lokaal Waterbeheer - 2 zetels
AWP - 2 zetels
50Plus - 1 zetel

Meer berichten