Foto:

Liefst 325 kinderen maken maken kennis met muziek

Wezep – De van Limburg Stirum Korpsen heeft de afgelopen twee weken 325 kinderen kennis laten maken met muziek. De muzikanten kwamen langs op de basisscholen in Wezep, Hattemerbroek en 't Loo.

Het muzikale schoolprogramma bestond uit een quiz, liedjes raden, marcheren en het spelen op zowel slag- als blaasinstrumenten.
De scholenbezoeken staan in het teken van het muziekproject 'Samen Muziek Maken'. ''De muzikanten gaan samen met de kinderen muziek maken. En dat is gebeurd! De kinderen speelden en marcheerden de afgelopen weken in het klaslokaal. Ook van muzikale kennis ontbrak het de kinderen niet'', zo laat een woordvoerder weten.

Na de succesvolle scholenbezoeken houdt de van Limburg Stirum Korpsen een Kidz doe-dag op zaterdag 23 maart. Deze dag zal geheel in het teken staan van muziek en zal worden afgesloten met een voorstelling voor de ouders.

De van Limburg Stirum Korpsen zijn de meest bekende show- en fanfarekorpsen uit de regio Zwolle en Gelderland. ''Met onze korpsen bieden wij muziekplezier van jong tot oud. Iedere liefhebber van muziek kan bij de vLS Korpsen terecht om een instrument te leren spelen.''

Meer berichten