Tijdens het bezoek van de wijk-en jeugdagenten stond bewustwording centraal. Foto: Agnieten College Wezep.
Tijdens het bezoek van de wijk-en jeugdagenten stond bewustwording centraal. Foto: Agnieten College Wezep. (Foto: Agnieten College Wezep)

Les agent: 'Ga niet zelf ook pesten'

Wezep - De wijk- en jeugdagenten van politie Elburg-Oldebroek brachten hebben onlangs een bezoek gebracht aan het Agnieten College Wezep. Zij gaven voorlichting aan de leerlingen van klas 1 en 2 en werden daarbij ondersteund door het Mobiel Media Lab.

In het lab maakten de leerlingen op een interactieve manier onder andere kennis met het gebruik en misbruik op sociale media. Hierbij valt te denken aan cyberpesten en het plaatsen van foto's op internet. Er was ook aandacht voor cyberpesten en wat er tegen gedaan worden.

Het Agnieten College in Wezep vindt het belangrijk dat de leerlingen digibewust worden in een tijd waarin sociale media veel ingezet wordt. Bewustwording stond tijdens het bezoek dan ook centraal. Op een laagdrempelige manier leerden de leerlingen meer over onder meer cyberpesten, sexting en de gevolgen ervan. Door middel van een quiz en ervaringsverhalen die in verschillende filmpjes werden getoond, gingen de agenten het gesprek met de leerlingen aan. "Als je (online) gepest wordt, laat het een volwassene of vertrouwenspersoon weten. Ga niet zelf ook pesten, het gebeurt namelijk vaak dat kinderen die gepest worden uit onzekerheid zelf ook gaan pesten", legde de politie uit. "Wat doe je als iemand online foto's van jou vraagt? Stuur je deze dan zomaar?" De politie drukte de leerlingen op het hart dat ze goed moeten nadenken voordat zij iets over het internet versturen. "Alles wat je op internet doet is namelijk terug te vinden. Zelfs als je nu iets via het internet verstuurd, kan jouw toekomstige werkgever dit misschien wel terugvinden. Denk hier dus goed over na."

Naast de voorlichting kregen de leerlingen ook een demonstratie. De wijkagent liet de leerlingen het verschil tussen een echt en nagemaakt wapen zien. De agent vertelde meer over de gevaren van wapens en nepwapens en de strafbaarheid bij het in het bezit hebben ervan.

Meer berichten