De film van regisseur Mijke de Jong was geselecteerd voor het prestigieuze Toronto International Film Festival. (Foto: M.d.J.)
De film van regisseur Mijke de Jong was geselecteerd voor het prestigieuze Toronto International Film Festival. (Foto: M.d.J.)

Layla M.: moedige film over een jonge vrouw

NUNSPEET - De speelfilm Layla M. schetst een portret van de jonge in Amsterdam geboren en getogen Layla, die in de huidige verdeelde samenleving moeite heeft een helder beeld van de toekomst voor zich te zien. Ze voelt zich Nederlands, maar ook Marokkaans en in haar zoektocht naar identiteit vindt ze steeds minder aansluiting bij haar familie en vrienden.

Terwijl haar frustraties toenemen, groeit haar islamitische geloofsovertuiging. Ze sluit zich aan bij een groep jonge moslims die strijdt voor acceptatie en het geloof. Wanneer ze de charismatische Abdel ontmoet, kiest ze ervoor zijn pad te volgen. Ze trouwt met hem en reist naar het Midden-Oosten, waar al snel blijkt dat niets is wat ze ervan had verwacht.

De film van regisseur Mijke de Jong was geselecteerd voor het prestigieuze Toronto International Film Festival en was tevens te zien op internationale festivals in Chicago en Londen.
Layla M. is op vrijdag 15 maart te zien in Veluvine.
Toegangskaarten zijn te bestellen via veluvinenunspeet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden